Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Windows Live Mail en Microsoft-adressen

donderdag 26 mei 2016

WLMDe mededeling van Microsoft dat Windows Live Mail (WLM) na 30 juni niet meer werkt voor Microsoft-adressen zorgt voor veel onrust. Nu blijkt dat via een omweg WLM toch kan blijven werken.

In een eerder bericht hebt u uitgebreid kunnen lezen wat er na 30 juni gaat gebeuren: WLM werkt niet meer met Microsoft-adressen. Dit bericht is gebaseerd op de informatie die Microsoft de wereld instuurt. Maar die informatie blijkt niet volledig te zijn. Het is namelijk mogelijk in WLM een Microsoft-account in te stellen als IMAP. En dit blijft werken na 30 juni.

Wat te doen?
Woensdag 1 juni publiceren we op Seniorweb.nl een uitgebreid artikel over WLM en de benodigde instellingen om een Microsoft-account te kunnen blijven gebruiken in dit programma. Het komt erop neer dat u het huidige account verwijdert uit WLM en daarna het account opnieuw toevoegt als IMAP. Geen nood: we begeleiden u door elke benodigde stap.

Advies
We willen benadrukken dat WLM een pakket is dat door Microsoft niet meer wordt ondersteund. Dus vroeger of later moet u uitkijken naar een alternatief. Deze behandelen we ook in het genoemde artikel. Maar voor de mensen die WLM toch willen blijven gebruiken, beschrijven we dus precies hoe het programma ingesteld moet worden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.