Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

WLM werkt niet meer met Microsoft-adressen

woensdag 11 mei 2016

WLM niet meer voor Microsoft-adressenWindows Live Mail werkt na 30 juni niet meer voor gebruikers van Microsoft-adressen.

Gebruikt u een mailadres van Microsoft én Windows Live Mail (WLM)? Dan heeft Microsoft slecht nieuws voor u: na 30 juni werkt WLM niet meer. E-mails ontvangen en verzenden met het programma kan niet meer. WLM werkt eenvoudigweg niet meer met deze mailadressen.

Microsoft-mailadres
Microsoft heeft in de loop der jaren verschillende e-maildiensten gehad. Gebruikt u een van de onderstaande adressen in samenwerking met WLM, dan hebt u na 30 juni te maken met het beschreven probleem.

Microsoft-mailadressen eindigen op:

 • @outlook.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl
 • @live.com
 • @live.nl
 • @msn.com
 • @msn.nl

Overige mailadressen
Gebruikt u een ander mailadres, bijvoorbeeld van Gmail of een provider zoals Ziggo of KPN? Voor u verandert er na 30 juni niets. U kunt WLM dus gewoon blijven gebruiken voor het verzenden en ontvangen van mail.

Heb ik Windows Live Mail?
Wie niet zeker weet of hij/zij WLM gebruikt, kan de volgende controle uitvoeren. Start uw mailprogramma. Gebruikt u WLM dan ziet u in de blauwe balk bovenin 'Windows Live Mail', zoals in het voorbeeld hieronder.

Windows Live Mail - blauwe balk


Alternatieven voor WLM
30 juni nadert snel. Hebt u een Microsoft-mailadres en WLM? Denk dan gauw na over het juiste alternatief voor u. De opties zijn:

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.