Menu Zoek

De voordelen van het SeniorWeb-lidmaatschap

Wilt u whatsappen of facetimen met uw kleinkind? Foto’s en video’s maken, facebooken, muziek streamen of op vakantie met e-reader? Of wilt u gewoon uw computer veilig updaten? Het leven wordt een stuk leuker als u digitaal fit bent. Wat u ook met uw tablet, computer of smartphone wilt doen. SeniorWeb helpt u daarbij met praktische uitleg, online cursussen en persoonlijke hulp. Word nu lid en betaal in 2024 € 38,-. Ook ontvangt u het boek Veilig en vertrouwd online cadeau.

Persoonlijke computerhulp

Komt u er even niet uit met uw computer, tablet of smartphone? Ook dan kunt u bij SeniorWeb terecht. Als lid kunt u uw vraag voorleggen aan onze geduldige PCHulp-vrijwilligers. Zij staan voor u klaar om samen met u een oplossing te vinden. U kiest de vorm van PCHulp die bij u past: via internet, telefonisch of aan huis. Bij het gebruik van een aantal PCHulp-diensten betaalt u een extra (vrijwilligers)vergoeding.

Tijdschrift Enter

Vier keer per jaar ontvangen SeniorWeb-leden tijdschrift Enter. Dit praktische tijdschrift staat vol handige tips en praktische instructies. Bijvoorbeeld hoe u op vakantie veilig kunt internetten, hoe u goed leert werken met Windows 11 en hoe u uw bestanden veiligstelt. Nieuwsgierig naar Enter? Vraag vrijblijvend een gratis exemplaar aan.

Online cursussen

SeniorWeb-leden kunnen via onze website verschillende online cursussen volgen. Elke cursus bestaat uit een aantal lessen. U beslist zelf of u met de eerste les begint, of verderop in de cursus start. Het voordeel is dat u bepaalt wanneer u met een les begint en hoe lang u over elke les doet. De stap-voor-stapuitleg wordt gecombineerd met duidelijke instructievideo’s. Aan de hand van tussentijdse toetsen kunt u zien of u de lesstof beheerst. Ook is het mogelijk tijdens de les een vraag te stellen aan een docent.

Computercursussen bij u in de buurt

Volgt u liever klassikaal een cursus? Dan kunt u terecht bij een van de ruim 500 SeniorWeb Leslocaties. Deze zijn voor iedereen toegankelijk en betaalbaar en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde computergebruikers. U wordt begeleid door deskundige en geduldige vrijwilligers. De lesonderwerpen zijn divers: tablets, Facebook, Windows, veiligheid, fotobewerking, orde op uw pc en meer. Doorgaans starten de meeste cursussen medio januari en september. Zoek op onze website een leslocatie bij u in de buurt of bel of bel 030-276 99 65.

SeniorWeb-lidmaatschap

Word nu lid en betaal in 2024 € 38,-. Ook ontvangt u het boek Veilig en vertrouwd online cadeau. Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar en geldt tot wederopzegging. Bij het gebruik van een aantal PCHulp-diensten betaalt u een extra (vrijwilligers)vergoeding.

Als SeniorWeb-lid profiteert u van de volgende ledenvoordelen:

 • Ongelimiteerde online helpdesk
 • Telefonische computerhulp én zelfs bij u thuis
 • 4 x per jaar computertijdschrift Enter
 • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
 • Online cursussen over populaire onderwerpen
 • Deskundige controle van verdachte mails
 • Voordelige computerboeken en accessoires

Word lid

Al 150.000 mensen zijn lid en waarderen ons lidmaatschap al jaren met een ruime 8! Interesse? Meld u direct aan via ons online formulier of vraag een gratis exemplaar van tijdschrift Enter aan. U kunt ons voor meer informatie ook bellen op 030 - 276 99 65.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Word lid van SeniorWeb Wilt u met uw tablet, smartphone en computer doen wat ú graag wilt? Word dan lid van SeniorWeb! Lid worden
Ontvang een gratis Enter!

Wilt u vrijblijvend kennismaken met SeniorWeb? Vraag een gratis exemplaar van tijdschrift Enter aan. Boordevol praktische tips, informatie en inspiratie.

Gratis Enter aanvragen
Atie Weijs
" Door SeniorWeb heb ik goed leren omgaan met allerlei digitale apparaten!"
Atie Weijs SeniorWeb-lid
Lees verder