Menu Zoek

Senioren staan niet stil bij digitale nalatenschap

Utrecht, 20 september 2018 - Bijna 70 procent van de senioren geeft aan (nog) niets geregeld te hebben voor hun digitale nalatenschap, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder ruim 900 senioren. 35 procent van hen geeft aan hierover nooit nagedacht te hebben.

Pijnlijk
Ons leven wordt steeds digitaler. Ook dat van senioren. Steeds vaker lopen ook zij tegen de vraag aan wat er met al die onlinegegevens moet gebeuren bij overlijden. Van henzelf, of van een naaste.

Wie het wel eens heeft meegemaakt, kan beamen hoe pijnlijk het is. Je ziet bijvoorbeeld op Facebook een profiel van iemand die is overleden. Wie gaat er eigenlijk over zo'n pagina als iemand er niet meer is? Of over foto's die iemand heeft opgeslagen in een Google-account? En hoe krijg je toegang tot de laptop of smartphone van een dierbare overledene? Nabestaanden breken vaak hun hoofd over dit soort vragen, wanneer zij toch al een moeilijke tijd doormaken.

Senior staat niet stil bij digitale nalatenschap
Uit het onderzoek van SeniorWeb blijkt dat maar weinig mensen/senioren stilstaan bij hun digitale nalatenschap: bijna 70% van de ondervraagden geeft aan dit nog niet geregeld te hebben, en het ook nog niet met naasten besproken te hebben. De drie belangrijkste redenen waarom senioren dit nog niet geregeld hebben zijn dat men er nooit over heeft nagedacht, nabestaanden al op de hoogte zijn van hun wachtwoorden en dat men niet weet wat men moet doen en geen goed overzicht heeft.

Opvallend is dat 43% zegt nog niet te weten of men zijn of haar digitale nalatenschap wil gaan regelen, tegenover 44% die dit wel wil gaan doen. Als men al wel iets heeft geregeld, is het vooral toegang tot apparaten (laptop, smartphone e.d., in 92% van de gevallen) en toegang tot belangrijke accounts (Google, Apple ID, 58%), waarvan bijvoorbeeld ook de kinderen het wachtwoord hebben.

Checklist
SeniorWeb lanceert nu voor zijn leden een handig overzicht met bijbehorende checklist voor het digitale nalatenschap. Senioren, of nabestaanden, zien hiermee snel wat zij kunnen regelen voor het eigen digitale nalatenschap, of dat van een naaste. Kúnnen, want niet alle punten op de checklist hoeven te worden afgevinkt. Zo zal bijvoorbeeld niet iedereen een Facebookpagina hebben. En is het een persoonlijke overweging wat er met een Facebookpagina moet gebeuren na overlijden.
Andere zaken, zoals het opzeggen van online diensten, contact met overheden of de bank zullen wel geregeld moeten worden. De checklist helpt senioren hiermee hun digitale nalatenschap te regelen op een manier die bij hen past. Kijk op seniorweb.nl/digitaal-nalaten hoe wij dit doen omtrent het thema Digitaal Nalaten.

SeniorWeb ging de straat op en vroeg aan jong en oud of zij wel eens over hun digitale nalatenschap hebben nagedacht, en of ze het hebben geregeld. Bekijk hieronder het filmpje!

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Meer informatie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: SeniorWeb, Saskia Hamminga, telefoon: 030- 276 99 45, e-mail: shamminga@seniorweb.nl

Over het onderzoek
De genoemde cijfers zijn gebaseerd op een kwantitatief online onderzoek, gehouden onder leden van SeniorWeb in juli/augustus 2018. In totaal hebben 927 personen van vijftig jaar en ouder de vragenlijst ingevuld. Niet alle vijftigplussers in Nederland worden gerepresenteerd in dit onderzoek, maar de resultaten geven een goede weergave van de huidige trends.

Over SeniorWeb
SeniorWeb vindt de digitale samenleving een onmisbaar onderdeel van het leven van senioren. Het is onze missie senioren het gemak en plezier van de digitale wereld te laten ontdekken. De combinatie van informatie, educatie en hulp maakt SeniorWeb uniek. Met 150.000 leden, 2.900 vrijwilligers, een drukbezochte website (bijna 12 miljoen bezoeken per jaar), het populaire tijdschrift Enter, computerhulp (via internet, telefonisch en aan huis) en 415 leercentra in het hele land brengt SeniorWeb de digitale wereld en senioren dichter bij elkaar. Zie ook de SeniorWeb infographic.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.