Menu Zoek

SeniorWeb gaat gebruikers van De Telefoongids & Gouden Gids ondersteuning bieden

PERSBERICHT

UTRECHT, 11 januari 2018 - Dit jaar worden de laatste papieren edities van de Telefoongids & Gouden Gids verspreid. Vanaf 2019 zijn alle telefoonnummers van personen en bedrijven uitsluitend online te vinden op www.detelefoongids.nl. Dit heeft de uitgever DTG vandaag bekend gemaakt.

Na bijna 140 jaar zullen in 2018 de laatste papieren 45 regionale edities van De Telefoongids & Gouden Gids verschijnen. De gids gaat daarna digitaal verder, omdat de meeste Nederlanders tegenwoordig online actief zijn en dus telefoonnummers via internet opzoeken.

Alternatieven
De laatste Telefoongids & Gouden Gids kan na verschijning nog een paar jaar gebruikt worden, maar verliest op den duur zijn actualiteit. Op www.detelefoongids.nl worden wijzigingen dagelijks verwerkt en informatie als adressen, routes en openingstijden toegevoegd. Dat maakt de website altijd actueel en extra bruikbaar. Voor iedereen die graag persoonlijk geholpen wordt, blijft de telefonische nummerinformatielijn 1819 bestaan.

Samenwerking DTG en SeniorWeb
Nog niet iedereen, vooral ouderen, is digitaal vaardig. Om mensen te ondersteunen, die nog niet weten hoe ze een telefoonnummer van een persoon of bedrijf online kunnen opzoeken, is DTG met SeniorWeb een samenwerking aangegaan. Op een speciale pagina van SeniorWeb wordt uitleg gegeven over online telefoonnummers opzoeken. En overal in het land kunnen mensen bij leslocaties van SeniorWeb terecht om tegen een kleine vergoeding geholpen te worden online vaardig(er) te worden en kan men leren informatie op internet op te zoeken. Daniel de Levita, directeur van SeniorWeb: “SeniorWeb heeft als missie alle senioren wegwijs te maken in de digitale samenleving en is blij om DTG en de gebruikers van De Telefoongids & Gouden Gids via onze 425 leslocaties in het land ondersteuning te bieden met deze stap naar digitalisering.” Mensen die meer willen weten of hulp willen van een leslocatie in de buurt kunnen contact opnemen met SeniorWeb op 030-2769965 of de mogelijkheden bekijken op https://www.seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Meer informatie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: SeniorWeb, Saskia Hamminga-Roest, telefoon: 030- 276 99 65, e-mail: shamminga@seniorweb.nl

Over SeniorWeb
SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 425 cursuslocaties en 3.050 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Op www.seniorweb.nl/over-seniorweb vindt u meer informatie over onze dienstverlening.

Over DTG
DTG is de uitgever van Telefoongids & Gouden Gids en www.detelefoongids.nl. We helpen personen en bedrijven om (online) goed gevonden te worden.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.