Menu Zoek

De SeniorWeb Podcast

'Een podcast luisteren' horen we steeds vaker, maar wat is een podcast eigenlijk? Het is een audiobestand dat u kunt streamen of downloaden. Ze zijn er in verschillende vormen en maten: van interviews tot thrillerseries, korte nieuwsverhalen of bijvoorbeeld gesproken columns. Ook SeniorWeb lanceert zijn eigen podcast: De SeniorWeb Podcast. In deze podcast bespreken we digitale onderwerpen met experts. Op deze pagina staat een overzicht van de podcasts die SeniorWeb heeft gemaakt. Veel luisterplezier!

Wat is een podcast

Lees de volledige betekenis van het woord podcast in ons computerwoordenboek. Lees meer

Slimme speakers, slimme lampen: The Internet of Things uitgelegd

Slimme apparaten als de digitale assistenten Siri of Google Home, zijn onderdeel van The Internet of Things, of in het Nederlands: het internet der dingen. Een nog relatief nieuw onderdeel van het internet dat in korte tijd onze huiskamers heeft veroverd. Maar waar moet je nou op letten als je gebruik maakt van the Internet of Things? Presentator Zegert van der Linde vraagt dit aan Elmer Lastdrager. Hij werkt bij het SIDN waar hij zich bezig houdt met de thema’s veiligheid en privacy rondom The Internet of Things.

Lees hier meer over het uitschakelen van UPnP.

Veilig online betalen en bankieren met Peter Rollé (Rabobank)

In de derde aflevering van De SeniorWeb Podcast praat Zegert van der Linde met Peter Rollé van de Rabobank over veilig online betalen en bankieren. Een rekening betalen, boodschappen doen, boeken aanschaffen: we doen steeds meer financiële transacties online. Dat is makkelijk, maar roept natuurlijk ook vragen op. Hoe kun je veilig online winkelen? Hoe zorgen banken dat u veilig kunt bankieren? Peter Rollé van de Rabobank geeft antwoord op deze vragen.

Van Facebook tot Signal: Annet van Betuw praat u bij over social media

In de tweede aflevering van de SeniorWeb Podcast is Annet van Betuw te gast. Zij is auteur van het boek Social media voor Senioren en gaf tot haar pensionering workshops over social media. Met presentator Zegert van der Linde praat zij over Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp.

Veilig online met Esther Mieremet van VeiligInternetten.nl

In de eerste aflevering van de SeniorWeb Podcast is Esther Mieremet van VeiligInternetten.nl te gast. Wat is nou een goed wachtwoord? Wat moeten we weten over software-updates? En waarom is een back-up noodzakelijk? Beluister de podcast en u bent helemaal op de hoogte.

Meer informatie over podcasts

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 500 cursuslocaties en 2.800 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:

  • Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
  • 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Deskundige controle van verdachte mails

Word nu lid en betaal in 2024 maar € 38,-. Ook ontvangt u een computerboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Meer informatie

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.