Menu Zoek

CCleaner

Door het gebruik van internet en software, nemen allerlei overtollige bestanden plaats in op de harde schijf van de pc. Denk aan bestanden die u hebt weggegooid en kleine internetplaatjes. Met het programma CCleaner kunt u op een veilige manier de computer opschonen. Het programma is van origine Engels, maar is ook in een Nederlandse versie beschikbaar. Het werkt met alle recente versies van Windows.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 16.326 KB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download
CCleaner is alleen bedoeld voor gevorderde computergebruikers die ervaring hebben met computeronderhoud. Standaard staat het programma ingesteld op bepaalde onderhoudstaken. Als u daar niets aan verandert, kan er weinig fout gaan. Ondanks dit zijn er enkele negatieve ervaringen bekend. Wij raden u daarom aan een herstelpunt te maken op uw computer en CCleaner alleen te installeren en te gebruiken als u weet waar u mee bezig bent.
 • Klik hierboven op de knop Download.
 • De website van CCleaner opent en de bestanden worden gedownload.
 • Een balk verschijnt onderin beeld met de tekst CCsetup565.exe. Het nummer kan anders zijn als er een nieuwere versie van de software uitkomt.
 • Klik in de grijze balk op Uitvoeren.

 • De installatiewizard opent. Standaard staat de taal 'Engels' geselecteerd. Pas dit aan door te klikken op English.
 • Tik in het menu dat uitklapt op Nederlands (Dutch). Nu hebt u de taal 'Nederlands' geselecteerd.

Ccleaner versie 544 downloaden

 • Klik op Installeren.
 • Mogelijk krijgt u een reclame te zien. Klik op Afwijzen.

CCleaner is geïnstalleerd. Klik indien u direct gebruik wilt maken van CCleaner op CCleaner uitvoeren. Zo niet, klik dan op het kruisje.

Hoe u CCleaner gebruikt leest u in het artikel 'Computer opschonen met CCleaner'.
Meer weten over onderhoud van de computer? Leden van SeniorWeb kunnen een gratis online cursus volgen over Veiligheid en onderhoud (Windows 10) of Veiligheid en onderhoud (Windows 7).
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.