Menu Zoek

CCleaner

Door het gebruik van internet en software, nemen allerlei overtollige bestanden plaats in op de harde schijf van de pc. Denk aan bestanden die u hebt weggegooid en kleine internetplaatjes. Met het programma CCleaner kunt u op een veilige manier de computer opschonen. Het programma is van origine Engels, maar is ook in een Nederlandse versie beschikbaar. Het werkt met alle recente versies van Windows.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 5,07 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download
CCleaner is alleen bedoeld voor gevorderde computergebruikers die ervaring hebben met computeronderhoud. Standaard staat het programma ingesteld op bepaalde onderhoudstaken. Als u daar niets aan verandert, kan er weinig fout gaan. Ondanks dit zijn er enkele negatieve ervaringen bekend. Wij raden u daarom aan een herstelpunt te maken op uw computer en CCleaner alleen te installeren en te gebruiken als u weet waar u mee bezig bent.
  • Klik hierboven op de knop Download.
  • Een balk verschijnt onderin. Klik op Uitvoeren (Windows 8.1 en 10) of op de balk zelf (Windows 7).

De bestanden worden gedownload.

  • U krijgt nu het venster 'Gebruikersaccountbeheer' te zien. Klik op Ja. U krijgt misschien een veiligheidswaarschuwing te zien. Deze geeft alleen aan dat de producent geen contract heeft afgesloten met Microsoft. Dit is niets ernstigs. Klik op Doorgaan om verder te gaan.
  • De installatiewizard opent. Standaard staat de taal 'Engels' geselecteerd. Pas dit aan door te klikken op Engels. 
  • Tik in het menu dat uitklapt op Nederlands (Dutch). Nu hebt u de taal 'Nederlands' geselecteerd.
  • Klik op Installeren.

    2309-ccleaner-1.png

Nu ziet u een venster met de optie 'Bekijk release notes'. Dit houdt in dat u een document te zien krijgt waarin wijzigingen in het programma ten opzichte van de laatste versie beschreven staan. Deze optie kunt u desgewenst uitvinken. Klik vervolgens op CCleaner uitvoeren om de installatie te voltooien.

Hoe u CCleaner gebruikt leest u in het artikel ' Computer opschonen met CCleaner '.
Meer weten over onderhoud van de computer? Leden van SeniorWeb kunnen een Online Cursus volgen over  Veiligheid en onderhoud (Windows 7)  of  Veiligheid en onderhoud (Windows 8.1) .
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.