Menu Zoek

Afbeelding kader geven in Word

afbeelding kader geven in word

In een Word-bestand kunt u afbeeldingen plaatsen en deze naar wens vormgeven. Zet er bijvoorbeeld een mooi kader omheen.

Wanneer u een afbeelding invoegt in een Word-document, is het resultaat wel erg rechttoe rechtaan. U kunt dit resultaat gemakkelijk verfraaien. Word heeft namelijk verschillende opmaakmogelijkheden. Een kader om een afbeelding geeft direct een sprekend effect. Zo voegt u een afbeelding toe en zet u er een kader omheen:

 • Klik in het Lint op het tabblad Invoegen.
 • Klik bij 'Illustraties' op Afbeeldingen > Dit apparaat of Mobiel apparaat.
 • Blader naar de gewenste afbeelding en klik deze aan.
 • Klik op Invoegen.
 • De afbeelding staat in het document. In het lint verschijnt rechts het tabblad 'Afbeeldingsindeling' of 'Afbeeldingsopmaak'. Dit tabblad kan je alleen zien als je op de afbeelding klikt.
 • Klik op Snelle stijlen voor kant-en-klare kaders. Beweeg met de muisaanwijzer over een optie of klik op een optie en u ziet direct het resultaat.
  • Ziet u de knop Snelle stijlen niet? Dan ziet u waarschijnlijk een aantal illustraties van een groen-blauw landschap. Dit zijn voorvertoningen van de Snelle stijlen. Klik op het pijltje naar beneden om een overzicht van alle kant-en-klare kaders te openen. Klik op het kader van uw keuze.
   snelle stijlen in word voor een kader bij een afbeelding
 • Hebt u geklikt maar is het toch niet wat u wilde? U kunt altijd een andere optie selecteren en de vorige zal verdwijnen.
 • Liever toch geen kader? Klik dan bovenin op het word pijltje ongedaan maken pijltje om ongedaan te maken. Het kan zijn dat u meerdere keren op het pijltje moet klikken om bij de oorspronkelijke afbeelding te komen. Dit is afhankelijk van hoeveel kaders u hebt uitgeprobeerd.
 • Meer opties voor kaders vindt u onder de knoppen 'Afbeeldingsrand', 'Afbeeldingseffecten' en 'Afbeeldingsindeling'.
 • Pas eventueel de kleur van het gekozen kader aan. Klik daarvoor op Afbeeldingsrand of op het pictogram van AfbeeldingsrandAfbeeldingsrand in Word. U kunt hier een andere kleur aanklikken, maar ook kiezen voor een andere dikte of een streeppatroon. Ga daarvoor met de muisaanwijzer over 'Dikte' of 'Streepjes' en er komen extra opties tevoorschijn.
 • Klik op Afbeeldingseffecten of het pictogram van AfbeeldingseffectenAfbeeldingseffecten in Wordom bijvoorbeeld alleen een schaduw achter het plaatje toe voegen, de rand van de afbeeldings te vervagen of een 3D-effect te geven.
 • Afbeeldingsindeling gebruikt u als er een bijschrift bij de afbeelding hoort. Hier vindt u geavanceerde opties om te bepalen waar de tekst komt te staan.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe u de afbeelding van een kader voorziet.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.