Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Tip: andere kleuren gebruiken in Mail in Windows 10

270318_w10mail_personaliseren_home

Staat dagelijks de app Mail open en bent u nu wel uitgekeken op het standaard blauw? Pas de kleur en afbeelding van Mail aan.

Met de app Mail kunnen gebruikers van Windows 10 hun e-mail beheren. Het uiterlijk van de app is voor sommigen een beetje saai, met die standaard blauwe kleur. Geef de menu's een andere kleur en voeg een eigen foto toe om de app persoonlijker te maken.

 • Open de app Mail.
 • Klik onderin op het pictogram van het tandwiel Mail instellingen.
 • Rechts van het venster openen de instellingsmogelijkheden. Klik op Persoonlijke instellingen.
 • Klik onder 'Kleuren' op een gewenste kleur.
 • Ook de afbeelding aanpassen? Klik op een van de getoonde afbeeldingen.
  Mail personaliseren met afbeelding
 • Een eigen afbeelding gebruiken? Klik dan op Bladeren. Een Verkenner-venster opent. Navigeer naar de gewenste afbeelding, klik erop en klik op Openen.
 • De afbeelding ook tonen in het meest linkse, gekleurde deelvenster van Mail? Controleer dan of het schuifbalkje onder 'Venster volledig vullen' op 'Aan' staat.

De instellingen zijn gelijk doorgevoerd. Sluit het instellingenvenster door buiten het venster te klikken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.