Menu Zoek

Android-updates controleren en installeren

android updates en upgraden

Controleer of er updates zijn voor uw Android-toestel. Zo blijft het apparaat veilig en bij de tijd.

Het besturingssysteem van Google krijgt regelmatig updates. Dat zijn verbeteringen, beveiligingen of nieuwe functies in de software. Op het toestel verschijnt hier meestal wel een melding over. Maar u kunt ook zelf controleren of er updates zijn.

Een update is trouwens iets anders dan een upgrade. Bij een update gaat het om kleine aanpassingen. Terwijl een upgrade een hele nieuwe versie is. Het toestel gaat dan bijvoorbeeld van Android 14 naar Android 15.

Controleer zo of uw toestel de laatste Android-versie heeft:

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Software-update.
  • Tik op Downloaden en installeren.
  • Als er ’Uw software is up-to-date’ staat, hoeft u niets te doen. Als er wel een update beschikbaar is, downloadt het toestel die update zelf. Tik daarna op Nu installeren of Nu install..

Het installeren begint direct. Dit kan een behoorlijke tijd duren. Wacht rustig af en zet het toestel niet uit.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.