Menu Zoek

Anoniem bellen aan- of uitzetten

nummerherkenning

Smartphones tonen welk telefoonnummer belt. Liever anoniem bellen? Zet de nummerherkenning dan uit.

Standaard staat op een smartphone nummerherkenning aan. Dit betekent dat wanneer iemand belt de ontvanger van het gesprek het telefoonnummer in beeld ziet. Staat het nummer al in de contactenlijst, dan ziet de ontvanger de opgeslagen naam. Het is mogelijk om als beller de nummerherkenning uit te zetten. De ontvanger ziet dan niet uw naam of telefoonnummer, maar in het scherm staat dan 'Anoniem'.

Dit is fijn als u uw nummer liever voor uzelf houdt. Maar er kleeft ook een nadeel aan. Als degene die u probeert te bereiken uw oproep mist, kan deze u niet terugbellen. De ontvanger weet namelijk niet wie gebeld heeft, en heeft geen nummer van de beller. Ook nemen veel mensen anonieme telefoontjes uit principe niet op.

Zet zo op een iPhone (iOS 11 of hoger) de nummerherkenning uit:

  • Tik op app Instellingen.
  • Scrol naar beneden en tik op Telefoon.
  • Tik op Nummerherkenning.
  • Is het schuifje achter 'Nummerherkenning' groen? De functie staat aan en uw telefoonnummer wordt bij bellen getoond. Tik op het schuifje om de functie aan- of uit te zetten.

Zet zo op een Android-toestel (Android 7.0 of hoger) de nummerherkenning aan of uit:

  • Tik op de app Telefoon.
  • Tik het pictogram van de drie puntjes.
  • Tik op Instellingen.
  • Scrol naar beneden en tik op Meer instellingen of Aanvullende instellingen.
  • Tik op Mijn beller-id tonen.
  • Tik op Nummer verbergen om nummerweergave uit te zetten of op Nummer tonen om de herkenning aan te zetten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.