SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: Buienalarm

0502-buienalarm

Gaat het de komende uren regenen op de plaats waar u bent? En wanneer is de bui eigenlijk over? De app Buienalarm laat dit op een bijzonder overzichtelijke manier zien.

Er bestaan meerdere apps waarop buienradars te zien zijn. Meestal is het een landkaartje, met daarop de regenbuien van boven te zien. Buienalarm doet het net wat anders. De app bekijkt uw locatie en geeft de hoeveelheid regen aan als een grafiek op een tijdlijn. Is er niks te zien op de tijdlijn, dan blijft het droog. Maar ziet u een blauwe lijn, dan komt er neerslag. Hoe hoger de lijn, hoe harder de regen. En als de lijn daalt, dan wordt de bui minder en wellicht wordt het zelfs droog.

Buienalarm wordt veel gebruikt omdat in een oogopslag te zien is wanneer het gaat regenen of juist wanneer het ophoudt. De app is gratis te downloaden voor apparaten met Android en voor iPhones en iPads. Voor Windows Phone is er geen app.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.