Menu Zoek

Geld terugbetalen met Tikkie

0911-tikkie

Voorgeschoten geldbedragen eenvoudig terugvragen met de gratis app Tikkie.

Tikkie is een initiatief van ABN Amro om voorgeschoten geld gemakkelijk terug te vragen van andere mensen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij één persoon alle kosten vooruit heeft betaald.

Betaalverzoek

Zo werkt het: de persoon die geld terug wil vragen, installeert de Tikkie-app en vult de benodigde gegevens in, zoals de bankrekening waarop het geld overgemaakt moet worden. Via de Tikkie-app stuurt de gebruiker alle andere mensen een WhatsApp-bericht met een linkje erin. Als ze dat aantikken, start er een betaling via iDeal. Het maakt dus niet uit bij welke bank de ontvanger zit.

Overmaken

De betaling wordt via een tussenrekening van ABN Amro naar de eerste persoon overgemaakt. Dit alles is gratis. De betalende mensen hoeven Tikkie ook niet op hun telefoon te hebben. Wel is het handig dat ze weten dat er een betaalverzoek aankomt. Er worden namelijk soms ook nep-berichten via WhatsApp verstuurd.

Tikkie downloaden

Tikkie was oorspronkelijk bedoeld voor jongeren en studenten, maar is hard op weg de populairste app voor dit soort terugbetalingen te worden. De app is gratis te downloaden in de App Store voor iPhones en de Play Store voor telefoons met Android.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.