SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: geld terugbetalen met Tikkie

0911-tikkie

Voorgeschoten geldbedragen eenvoudig terugvragen met de gratis app Tikkie.

Tikkie is een initiatief van ABN Amro om voorgeschoten geld gemakkelijk terug te vragen van andere mensen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij één persoon alle kosten vooruit heeft betaald.

Betaalverzoek
Zo werkt het: de persoon die geld terug wil vragen, installeert de Tikkie-app en vult de benodigde gegevens in, zoals de bankrekening waarop het geld overgemaakt moet worden. Via de Tikkie-app stuurt de gebruiker alle andere mensen een WhatsApp-bericht met een linkje erin. Als ze dat aantikken, start er een betaling via iDeal. Het maakt dus niet uit bij welke bank de ontvanger zit.

Overmaken
De betaling wordt via een tussenrekening van ABN Amro naar de eerste persoon overgemaakt. Dit alles is gratis. De betalende mensen hoeven Tikkie ook niet op hun telefoon te hebben. Wel is het handig dat ze weten dat er een betaalverzoek aankomt. Er worden namelijk soms ook nep-berichten via WhatsApp verstuurd.

Tikkie downloaden
Tikkie was oorspronkelijk bedoeld voor jongeren en studenten, maar is hard op weg de populairste app voor dit soort terugbetalingen te worden. De app is gratis te downloaden in de App Store voor iPhones en de Play Store voor telefoons met Android.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.