SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: Max Geheugentrainer

130218_geheugentrainer_home

Houd de hersenen fit en train dagelijks met verschillende puzzels in de Max Geheugentrainer.

Elke ochtend kan de televisiekijker zijn geheugen trainen tijdens het programma Max Geheugentrainer. Met een aantal oefeningen per dag kan het geheugen namelijk verbeterd worden. Geen tijd of zin om 's morgen voor de buis te zitten of nog extra trainen? Dan biedt de app behorend bij het programma uitkomst.   

Downloaden
De gratis app Max Geheugentrainer is te downloaden via de App Store voor iPhone/iPad of via de Play Store voor Android-apparaten. Weet u niet hoe u een app downloadt? Lees dan de tip 'App downloaden uit App Store (iPad)' of 'App downloaden uit de Play Store (Android)'.  

Trainen
Om het geheugen te trainen in de app is het mogelijk om in te loggen met een account of als gast. Het voordeel van spelen met een account is dat u dagelijks een test kunt doen en met statistieken de voortgang bijhoudt.

De app biedt tien verschillende spellen in de categorieën geheugen, rekenen, concentratie en taal. Hierbij zit onder andere het bekende boodschappenspel. Onthoud binnen enkele seconde een aantal boodschappen, om deze vijf minuten later op te noemen. Ondertussen kunt u aan de slag met bijvoorbeeld het anagrammenspel.  Alle spellen zijn te spellen op drie verschillende niveaus.

Boodschappenspel

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.