SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Bepaal of apps op de achtergrond mogen verversen

Apps niet meer verversen op de achtergrond

Geef aan welke apps op de smartphone op de achtergrond actief mogen zijn en dus internet gebruiken.

Apps op smartphones blijven soms op de achtergrond actief, zelfs op momenten dat u ze niet gebruikt. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn.

Als u apps opent, gebruiken ze doorgaans de internetverbinding om de inhoud te laden of bij te werken. Veel apps doen dat op de achtergrond, dus op momenten dat u de app zelf niet voor u hebt. Denk aan een mailprogramma dat op vastgestelde tijden e-mails ophaalt zodat u ze kunt lezen zodra u de app start. Locatie-apps zoals Flitsmeister gebruiken daarnaast de gps-verbinding. Die verbinding blijft actief tot u de app handmatig helemaal afsluit.

Voor- en nadelen 

Dit verversen op de achtergrond hoeft geen probleem te zijn. Als u alleen op wifi internet gebruikt of een grote databundel hebt, hebt u er geen last van. Dan is het zelfs gemakkelijk dat de apps altijd voorzien zijn van de nieuwste gegevens. Anders wordt dit als u op de MB's wilt letten. Bijvoorbeeld als u een beperkte databundel hebt op de telefoon. Dan is het handiger als de apps zichzelf niet verversen op de achtergrond. Op uw smartphone is dit gegevensverbruik op de achtergrond uit te zetten.

iPhone

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Algemeen.
 • Tik op Ververs op achtergrond.
 • Bepaal bij 'Ververs op achtergrond' of deze functie aan of uit moet staan. Als u hem aanzet, kunt u per app bepalen of deze er wel of geen gebruik van maakt. Als u hem uitzet, kan geen enkele app op de achtergrond verversen. Tik op Ververs op achtergrond.
 • U hebt de keuze uit 'Uit', 'Wifi' of 'Wifi en mobiele data'. Tik op de gewenste optie.
 • Tik op Vorige.
 • Hebt u gekozen voor 'Wifi' of 'Wifi of Mobiele data', dan staan alle apps die er gebruik van willen maken onder elkaar met een schuifknop ernaast. Een groene knop betekent dat de app zichzelf ververst op de achtergrond. Een geheel witte knop geeft aan dat dit niet gebeurt. Tik eventueel op een schuifknop om de instelling te wijzigen.

Android-apparaat

Er zijn veel verschillende versies van Android in omloop. In Android 7 en 8 komt u als volgt bij de instellingen voor verversen op de achtergrond.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik Verbindingen.
 • Tik op Gegevensgebruik.
 • Tik op Gegevens opslaan.
 • Tik op App toestaan bij Geg. besp. aan.
 • Hier kunt u per app bepalen of deze wel of geen gebruik maakt van de internetverbinding bij het verversen op de achtergrond.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.