Menu Zoek

Apps verwijderen via het Startmenu

programma verwijderen op de pc

Verwijder via het Startmenu snel apps van de Windows-pc. Handig voor wie niet in de instellingen wil duiken om programma's weg te gooien.

Verwijder de programma's die u niet gebruikt. Programma's worden ook wel 'apps' genoemd. Apps verwijderen scheelt ruimte op de Windows-pc. De gangbare manier is via de Instellingen van de pc. Maar het kan ook anders, namelijk vanuit het Startmenu.

 • Klik in Windows 10 op de Startknop. Klik in Windows 11 op de Startknop > Alle apps.
 • Een lijst met apps opent op alfabetische volgorde. Klik met de rechtermuisknop op de app die u wilt verwijderen.
 • Klik op Verwijderen.
 • In Windows 10 verschijnt de tekst 'Deze app en de bijhorende gegevens worden verwijderd'. In Windows 11 verschijnt de tekst 'Deze app en de bijbehorende informatie worden verwijderd.
 • Klik op Verwijderen.
De app met bijbehorende gegevens verdwijnt uit het Startmenu en van de pc. Dit werkt bij alle programma's, behalve bij andere onderdelen in het Startmenu zoals websites of vaste onderdelen van Windows.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.