Menu Zoek

Apps verwijderen via het Startmenu

Digitale vuilnisbak

Verwijder via het Startmenu razendsnel apps van de computer met Windows 10. Handig voor mensen die geen zin hebben om in de instellingen te duiken om een programma weg te gooien.

Alle programma's op de pc staan in het Startmenu. Windows 10 noemt ze 'apps'. U kent misschien wel de gangbare manier van apps verwijderen van de pc. Namelijk via Instellingen > Apps > Apps en onderdelen. Maar het kan ook sneller: direct via het Startmenu.

 • Klik op de Startknop.
 • Een lijst met apps opent. De apps staan op alfabetische volgorde.
 • Klik met de rechtermuisknop op de app die u wilt verwijderen.
 • Klik op Verwijderen.
 • Windows meldt dat de app en bijbehorende gegevens worden verwijderd. De app verdwijnt dan dus permanent van de pc.
 • Klik op Verwijderen.

De app verdwijnt direct uit het Startmenu en van de computer. Dit werkt bij alle programma's. Het werkt niet bij andere onderdelen in het Startmenu zoals websites of vaste onderdelen van Windows 10.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.