Menu Zoek

Automatisch wachtwoorden invullen op iPhone/iPad

ios12-automatisch-wachtwoorden-invullen(1) Log nog sneller en gemakkelijker in op websites en bij apps op de iPhone en iPad met iCloud-sleutelhanger en AutoFill.

De functie AutoFill op de iPhone en iPad zorgt ervoor dat gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch worden ingevuld. De functie werkt samen met de iCloud-sleutelhanger en/of andere wachtwoordmanagers.

Door de samenwerking is het niet meer nodig om wachtwoorden te kopiëren en te plakken uit zo'n wachtwoordmanager, maar gaat het invullen dus vanzelf. Dit geldt voor zowel websites via de app Safari als voor andere apps die staan geïnstalleerd op de iPhone/iPad. Ook verificatiecodes die u ontvangt via sms, worden automatisch ingevuld. Het is niet meer nodig om eerst het bericht te openen en vanuit daar de code over te nemen.

Om gebruik te maken van AutoFill moet u ook gebruikmaken van een wachtwoordmanager. Dat is een programma dat wachtwoorden opslaat. De wachtwoordmanager iCloud-sleutelhanger is standaard beschikbaar op de iPhone en iPad. Mogelijk moet u eerst nog de iCloud-sleutelhanger instellen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een andere wachtwoordmanager te gebruiken.

Als u gebruikmaakt van een wachtwoordmanager moet u daarna nog wel de functie AutoFill aanzetten.

 • Tik op Instellingen.
 • Scrol naar beneden en tik op Wachtwoorden.
 • Voer zo nodig uw toegangscode of wachtwoord in.
 • Tik op Wachtwoordopties.
 • Controleer of het schuifje achter 'Vul wachtwoorden en passkeys automatisch in' groen is. Is dit niet het geval? Tik er dan op.
 • Controleer eventueel of achter 'iCloud-wachtwoorden en -sleutelhanger' een vinkje staat. Is dit niet het geval? Tik er dan op.

De functie AutoFill staat nu aan. In het vervolg worden de inloggegevens automatisch ingevuld. Dat werkt als volgt:

 • Ga via Safari naar de website waarop u wilt inloggen of open de gewenste app.
 • Tik eventueel op het invoerveld voor de gebruikersnaam of het wachtwoord.
 • Onderin beeld verschijnt een suggestie voor de inloggegevens. Tik op deze blauwe knop.
 • Is de suggestie niet juist? Tik op dan op het pictogram van de sleutel. Tik vervolgens op het juiste account.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.