Menu Zoek

Berichten ongelezen maken in Gmail

mail-ongelezen-maken(1)(1)

Een gelezen mail markeren als 'ongelezen' kan in Gmail eenvoudig. U hebt de inhoud dan wel gezien, maar in de lijst met berichten lijkt de mail nog ongeopend.

Er zijn meerdere redenen om een e-mail ongelezen te maken. U wilt bijvoorbeeld dat hij opvalt in de Inbox, omdat u er nog iets mee moet doen. Of u hebt per ongeluk een mail geopend die eigenlijk voor een ander was bedoeld. Kortom: soms is het handig een reeds geopend bericht er weer 'nieuw' en ongelezen te laten uitzien.

In Gmail is dit niet zo moeilijk. Er zijn twee manieren voor: via de rechtermuisknop en via het menu. De twee manieren zijn anders, maar het effect is hetzelfde: een mail als ongelezen markeren. Sommige mensen houden niet van klikken op de rechtermuisknop. Dan is de tweede beschreven manier prettiger.

 • Open de website www.gmail.com
 • Log indien nodig in met uw Gmail-adres en uw wachtwoord.
 • Klik met de rechtermuisknop op de e-mail die u ongelezen wilt maken.
 • Klik op Markeren als ongelezen.

De mail krijg weer de vette letters van ongelezen berichten. Wilt u een ongelezen bericht er juist geopend laten uitzien? Volg dan dezelfde stappen, maar klik op Markeren als gelezen.

Ook op de volgende manier kunt u geopende e-mails er weer als ongelezen laten uitzien:

 • Klik op het hokje voor een eerder geopende e-mail.
 • Klik boven de lijst met mails op de knop met de drie puntjes:

Ongelezen maken in Gmail

 • Klik op Markeren als ongelezen.

De mail krijg weer de vette letters van ongelezen berichten. Wilt u een ongelezen bericht er juist geopend laten uitzien? Volg dan dezelfde stappen, maar klik op Markeren als gelezen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.