Menu Zoek

Bestanden in Dropbox ordenen

Bestanden ordenen in Dropbox

Zorg dat de bestanden in Dropbox een keurig geheel vormen door ze te ordenen.

Wie Dropbox gebruikt, slaat allerlei bestanden online op. De bestanden staan veilig op internet, en u kunt erbij vanaf elke computer met een internetverbinding. Het is verleidelijk om de bestanden lukraak op te slaan, maar dat levert al snel een warboel op. Beter is het om bestanden netjes te ordenen, zodat ze snel kunnen worden teruggevonden en gebruikt.

Een handige manier om dit te doen, is via de website Dropbox.com. Als u bent ingelogd met uw inlognaam en wachtwoord, pakt u het sorteren als volgt aan. Als eerste bedenkt u enkele hoofdmappen waarbinnen u bestanden kunt sorteren. Zo is er al een map 'Photos' voor foto's. Maar misschien wilt u wel andere mappen maken, bijvoorbeeld voor speciale gelegenheden, of om alles voor uw administratie in te bewaren.

Maar eerst een nieuwe map aan:

 • Klik, indien nodig, links op Bestanden.
 • Klik rechts in beeld op Nieuwe map.
 • De nieuwe, nog lege map verschijnt in het midden, helemaal bovenaan. Typ de naam van de map, bijvoorbeeld 'Administratie'.

Een nieuwe map aanmaken in Dropbox

 • Druk op de Enter-toets.

Nu is het zaak om alle bestanden die te maken hebben met de administratie (of uw eigen onderwerp), te verplaatsen naar de nieuwe map.

 • Klik op het witte hokje links van de bestanden die u wilt verplaatsen. De vakjes krijgen een blauw vinkje, ten teken dat ze zijn geselecteerd.
 • Hebt u alle betreffende bestanden geselecteerd? Klik rechts in beeld op Verplaatsen.
 • Een nieuw venster komt in beeld. Klik op de map waar de bestanden naartoe moeten gaan.
 • Klik op Verplaatsen.

Markeren met ster

Een andere handige manier om bestanden te ordenen, is om ze te markeren met een ster. Bestanden met een ster komen op de startpagina van Dropbox te staan. Bestanden die belangrijk zijn of die u veel gebruikt, zijn zo snel terug te vinden. Markeren met een ster is heel gemakkelijk. Klik simpelweg op de blauw omrande ster naast de naam van een bestand. De ster wordt blauw en blijft rechts van de bestandsnaam staan.

Om bestanden met een ster bij elkaar te zien, moet u even naar de startpagina van Dropbox. Vanuit het gedeelte met alle bestanden, gaat dat zo:

 • Klik linksboven op het logo van Dropbox.
 • Op de startpagina staat bovenaan een sectie 'Met ster'. Daarin staan uw gemarkeerde bestanden. 
 • Moet een bestand zijn ster inleveren? Klik dan op de blauwe ster. Het bestand verdwijnt uit het gedeelte 'Met ster'. Klikken op de ster om de markering te verwijderen, kan ook in het gedeelte 'Bestanden'. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.