Menu Zoek

Betalen met Tikkie

geld terugbetalen via tikkie

Uit eten geweest en iemand anders schoot alles voor? Betaal het bedrag snel en eenvoudig terug via een Tikkie.

Een Tikkie of ook wel een betaalverzoek ontvangt u via sms, WhatsApp, e-mail of Messenger. De zender stuurt dit betaalverzoek vanuit de app Tikkie. U hoeft voor het terugbetalen niet de app te hebben. Na betalen staat het verschuldigde bedrag meteen op iemands rekening. En het is uiteraard van uw rekening af. Handig als u met een grote groep iets leuks hebt gedaan en één persoon alles heeft voorgeschoten.

Tikkie ontvangen, bijvoorbeeld via WhatsApp of sms? Betaal 'm zo:

  • Open het bericht met de vraag of u een bepaald bedrag wilt betalen via een specifieke link van Tikkie. Ook staat hierin de reden van de betaling (bijvoorbeeld 'Etentje') en tot wanneer het betalingsverzoek werkt.
  • Controleer of het een echt betaalverzoek is en geen oplichting.
  • Veilig? Tik op de link in het bericht.
  • Tikkie opent in de browser of in de app als u deze op uw telefoon staat. Controleer of de omschrijving en het bedrag kloppen.
  • De verzender bedanken voor de gezelligheid of een ander berichtje sturen? Klik op het Berichtje toevoegen? en typ uw boodschap.
  • Tik op Kies je bank en selecteer de bank waar u klant bent. Als u al eerder hebt betaald via een Tikkie is de bank al geselecteerd. Tik op Mijn bank als deze niet klopt en selecteer een andere bank.
  • Tik op Nu betalen.
  • Volg de stappen in beeld. Deze zijn afhankelijk van de gekozen bank-app.
U keert terug naar de Tikkie-app of website voor een bevestiging van de betaling.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.