Menu Zoek

Bijschrift bij foto maken in Word

240817_word2016_afbeeldingen_thumb(1)

Plaats gemakkelijk een bijschrift bij foto's of plaatjes in een Word-document. Een leuke of verduidelijkende aanvulling op uw verhaal.

Een document ziet er aantrekkelijker uit met foto's, plaatjes of afbeeldingen. Voeg in een rapport bijvoorbeeld een foto van een tabel in. Of plak in een reisverslag foto's van uw tripje. Een bijschrift bij een foto geeft een leuke of duidelijke aanvulling op uw verhaal. Vergelijk het een beetje met het fotoalbum van vroeger. Daar schreef u vast ook weleens tekst bij. Bijvoorbeeld een plaatsnaam of de naam van een gebouw dat u bezocht tijdens de vakantie.

Voeg eerst een afbeelding toe in Word. Hoe? Lees dat in het artikel 'Afbeelding invoegen en bewerken in Word'. Maak daarna zo een beschrijving bij een foto:

 • Klik op de foto.
 • Klik in het lint op het tabblad Verwijzingen.
 • Klik in de groep 'Bijschriften' op Bijschrift invoegen.
 • Een scherm opent. Onder 'Bijschrift' staat een tekst, zoals 'Figuur 1'. Typ hierachter uw eigen tekst.
 • Voor het bijschrift staat automatisch om wat voor soort afbeelding het gaat. Er staat standaard 'Figuur'. U kunt dit veranderen. Er zijn drie opties.
  1. Klik op het uitklapmenu achter 'Naam' en klik op Figuur, Tabel of Vergelijking. Zo geeft u aan om wat voor soort plaatje het gaat.
  2. Klik op Nieuwe naam en typ een eigen naam waarmee u verwijst naar de afbeelding. In plaats van 'Figuur', 'Tabel' of 'Vergelijking'. Typ bijvoorbeeld 'Foto'. Klik daarna op Ok.
  3. Zet een vinkje bij Naam niet opnemen in bijschrift. De woorden 'Figuur', 'Tabel' of 'Vergelijking' verdwijnen dan helemaal uit het bijschrift.
 • Geef naast 'Positie' aan op welke plek het bijschrift moet komen. Klik op Onder geselecteerd item of Boven geselecteerd item.
 • Klik op OK.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.