Menu Zoek

Browser Mint voor Android-telefoons

browser mint voor android-telefoons

Snelle browser Mint is ideaal voor wat oudere Android-telefoons. De app werkt razendsnel en is simpel te bedienen om te surfen op internet.

Mint is een app van het bedrijf Xiaomi. Het bedrijf is vooral bekend als maker van goedkopere smartphones. Die zijn prima, maar ze hebben minder (werk)geheugen dan de dure smartphones. Tijdens het internetten is dat merkbaar. Pagina's openen niet zo snel als u zou willen.

Mint is speciaal bedoeld voor wat oudere of tragere modellen Android-telefoons. De app heeft geen gekke toeters en bellen, maar heeft een simpele vormgeving. Gebruikers melden dat sites heel snel openen. Ze zien er ook uit zoals het hoort, dus dat is ook een fijne zekerheid.

U mag zelf bepalen met welke app u wilt internetten op de telefoon. Standaard staat Chrome op de meeste Android-toestellen. Maar als u vindt dat die app niet meer fijn werkt met uw oudere toestel, dan is Mint een goed internetprogramma om te proberen.

Mint is gratis te downloaden in de Play Store.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.