Menu Zoek

Digitale verwijzing via ZorgDomein

23318_zorgdomein

Zorgverleners kunnen patiënten tegenwoordig naar elkaar doorverwijzen met een digitale verwijsbrief. Hoe gaat dat?

ZorgDomein is een platform waar zorgverleners digitaal contact met elkaar kunnen leggen. In een beveiligde omgeving op het internet kunnen artsen bijvoorbeeld hulp inschakelen voor het stellen van een juiste diagnose. Maar zij kunnen ook patiënten doorverwijzen. De verwijsbrief naar een zorgverlener krijgt u dan niet meer fysiek in handen. Deze haalt u zelf digitaal op. Geeft uw arts aan dat hij een digitale verwijsbrief stuurt? Controleer dan of het juiste e-mailadres en mobiele telefoonnummer bekend zijn bij de praktijk.

Als de huisarts (of een andere zorgverlener) u via het ZorgDomein doorverwijst, ontvangt u een e-mail met een unieke link naar ZorgDomein. Daar staat uw digitale verwijsbrief, met alle belangrijke informatie over de verwijzing.

Open vervolgens zo de digitale verwijsbrief:

 • Open de mail van ZorgDomein.
 • Klik in de mail op de blauwe knop Bekijk uw verwijzing.
 • Klik op de blauwe knop Stuur sms-code.
 • Op de smartphone komt een sms binnen met een toegangscode. Open het bericht.
 • Typ de code op de computer in onder 'Vul sms-code in'.
 • Klik op Inloggen.

De digitale verwijsbrief opent. Hierin staat wie u heeft doorverwezen, naar wie u bent doorverwezen, hoe u een afspraak kunt maken en andere informatie die belangrijk is voor uw bezoek aan de arts.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.