Menu Zoek

Dit betekent de groene cirkel om WhatsApp-profielfoto

groene cirkel om profielfoto in whatsapp

Staat er een groene rand om iemands profielfoto op WhatsApp? Dan heeft die persoon een nieuwe statusupdate. En die kan je bekijken!

Soms staat in de lijst van alle chatgesprekken een opvallende groene rand om iemands profielfoto. Die persoon heeft dan een statusupdate geplaatst die u nog niet hebt gezien. De foto of video is 24 uur zichtbaar. De groene rand verdwijnt van de profielfoto na het bekijken van de statusupdate.

Heeft een contactpersoon in WhatsApp een groene rand om de profielfoto? Bekijk dan zo de statusupdate:

  • Tik in het overzicht van alle chats op de profielfoto met daaromheen de groene cirkel.

De statusupdates van alle contactpersonen staan bij elkaar in een overzicht. Handig! Zo kan je een statusupdate ook terugzoeken en een tweede keer bekijken.

  • Open WhatsApp.
  • Tik op het tabblad Updates. Hier staat een groen stipje bij als er een nieuwe update is.
  • Het overzicht met alle updates opent. Er staat bij ongelezen statusupdates weer een groene ring om de profielfoto. Tik op de profielfoto om de status te bekijken.

Als iemand een statusupdate plaatst, kan hij zien wie de statusupdate allemaal bekeek. Sommige mensen vinden dat niet prettig. Wil je anoniem een statusupdate zien? Dan zit er maar één ding op: alle leesbewijzen op WhatsApp uitzetten. Het nadeel hiervan is dat je zelf ook niet meer ziet of iemand je appjes heeft gelezen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.