Menu Zoek

Wifi-verbinding herstellen in Windows

1202-tip-wifi-herstellen(1)

Valt de wifi-verbinding weg op de Windows-computer? Probeer de draadloze verbinding dan op drie manieren te herstellen.

De verbinding met internet kan om verschillende redenen uitvallen. De oorzaak ligt niet altijd bij u thuis. Er kan een storing zijn bij de provider. Meestal staat op de site van de provider of op de site Allestoringen.nl of er een storing is. De sites kunt u bijvoorbeeld openen via een mobiele internetverbinding.

U kunt drie dingen proberen als de wifi-verbinding wegvalt. Het meest voor de hand liggende is de computer een keer herstarten. Ook is het verstandig om te controleren of de router (het kastje dat u van uw provider hebt gekregen, vaak gelijk aan de modem) werkt. Branden niet alle lampjes? Zet de router uit, haal de stroom er dertig seconden af en zet de router opnieuw aan. Kijk daarna of de verbinding het weer doet. Dit kunt u natuurlijk ook proberen als alle lampjes wel branden. Probeer het volgende als deze manieren niet werken en er geen storing is bij de provider:

  • Kijk in het Systeemvak naar het pictogram voor de wifi-verbinding Wifi-pictogram. Ziet u dit pictogram niet, klik dan eerst op het icoontje voor 'Verborgen pictogrammen weergeven' Pictogram: verbergen.
  • Als er problemen zijn met de wifi-verbinding, kan het pictogram er zo uitzien: Wifi doet het niet. Ook is een pictogram met een rood kruis erdoorheen of een wereldbolletje mogelijk. Dat betekent dat er geen verbinding is met wifi. Klik dan met de rechtermuisknop op dit pictogram.
  • Klik in Windows 10 op Problemen oplossen. Klik in Windows 11 op Netwerk- en internetinstellingen > Problemen oplossen.
  • Volg de stappen die worden aangegeven.

Vaak lukt het om op deze manier de verbinding te herstellen. Lukt dat niet en blijft uw draadloze verbinding niet werken? Neem dan contact op met de helpdesk van de provider.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.