Menu Zoek

Duur van meldingen in Windows instellen

meldingen-windows-thumb2

Een melding in Windows is vaak maar kort zichtbaar. Verander de zichtbaarheidsduur om op uw gemak de melding te kunnen lezen.

In Windows krijgt u regelmatig meldingen in de vorm van pop-ups. Deze verschijnen rechtsonder in het scherm. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij een nieuwe mail in Outlook, een update van Windows of een melding van uw firewall. Automatisch is de zichtbaarheidsduur van deze meldingen ingesteld op vijf seconden. Niet iedereen vindt dat prettig. Als u de meldingen goed wilt lezen, kunt u de duur aanpassen.

Meer over het nut van meldingen leest u in het artikel 'Meldingen op de pc, wat moet ik ermee?'. Als u helemaal geen meldingen wilt ontvangen, volg dan de stappen in het artikel 'Meldingen Windows uitschakelen'.

Verander zo de zichtbaarheidsduur van de meldingen:

 • Klik op de Startknop.
 • Klik op Instellingen. Dat is het pictogram van het tandwiel.
 • Klik op Toegankelijkheid.
 • Klik in Windows 11 op Visuele effecten.
 • Zoek het onderdeel ‘Meldingen weergeven gedurende’ (Windows 10) of 'Meldingen na deze tijd sluiten' (Windows 11) op.
 • Automatisch is de duur ingesteld op vijf seconden. Klik op het uitklapmenu (daar staat waarschijnlijk 5 seconden) om de andere opties te bekijken.
 • U kunt de zichtbaarheidsduur van de meldingen instellen op vijf seconden, zeven seconden, vijftien seconden, dertig seconden, een minuut of vijf minuten. Klik op de optie die u wilt.

Duur van meldingen

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.