Menu Zoek

E-mail snoozen in Gmail

email-snoozen-in-gmail1

Laat een mail tijdelijk verdwijnen en op het juiste moment weer verschijnen met de functie 'Snooze' in Gmail. Zo blijft de inbox overzichtelijk.

Houdt u van een opgeruimde inbox bij Gmail, maar zijn er wel e-mails waarmee u op een later moment iets moet doen? Snooze (Engels voor sluimeren of uitstellen) die dan. Daardoor verdwijnen de mails tijdelijk uit het postvak. Op een ingesteld moment verschijnen ze weer, bovenaan in het mailoverzicht. Zo vergeet u niet om de mails nog te beantwoorden of op te pakken. En tot die tijd is de inbox opgeruimd en overzichtelijk.

Volg onderstaande stappen om een e-mail te snoozen in Gmail in de browser:

  • Log, als u dit nog niet hebt gedaan, in op Gmail in de browser.
  • Klik op een e-mail.
  • Klik bovenaan het venster op Snoozen of op het pictogram van het klokje Snoozen in Gmail.
  • Klik in het verschenen menu op het moment waarop de mail weer moet verschijnen. Staat dat moment er niet tussen? Klik dan op Kies datum en tijd. Pas de datum en tijd aan en klik op Opslaan.

Hebt u een mail gesnoozed, maar wilt u die tussendoor toch beantwoorden of oppakken? Geen probleem.

  • Klik in het linkermenu op Gesnoozed. Staat dat menu er niet? Klik dan eerst op het pictogram van de drie streepjes Menu in Gmail.
  • Het overzicht met gesnoozede e-mails verschijnt in beeld.
  • Klik op een mail om die uit de lijst met gesnoozede berichten te halen.
  • Klik vervolgens op Snoozen. Het pictogram van het klokje Snoozen in Gmail.
  • Klik op Niet meer snoozen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.