Menu Zoek

Extra klokken in Windows

tijd windows

Naast de Nederlandse tijd kan de klok in Windows nog twee klokken weergeven. Zo ziet u direct of u nog kunt bellen met familie in Sydney.

Al decennialang bevindt de klok zich rechtsonder in de taakbalk van Windows. Dit klokje kan naast de lokale tijd maximaal twee klokken extra weergeven. Handig voor wie familie heeft in het buitenland. Of voor wie gewoon benieuwd is naar de tijd in New York.

Stel zo een extra klok in:

 • Klik rechtsonder met de rechtermuisknop op de klok.
 • Klik in Windows 10 op Datum/tijd aanpassen. Klik in Windows 11 op Datum en tijd aanpassen.
 • Klik in Windows 10 rechts in beeld, onder 'Verwante instellingen' op Klokken voor verschillende tijdzones toevoegen. Klik in Windows 11 onder 'Verwante koppelingen' op Extra klokken.
 • Klik eventueel op het tabblad Extra klokken.
 • Plaats een vinkje voor Deze klok weergeven.*
 • Kies onder 'Selecteer tijdzone' de tijdzone die de klok moet krijgen.
 • Onder 'Geef weergavenaam op' geeft u de klok een naam, bijvoorbeeld 'Sydney'.
 • Klik op Ok.

Zweef met de muisaanwijzer boven de klok of klik erop. Alle ingestelde tijden worden nu weergegeven.

*Bij elke tijdzone staan de bekendste steden. Staat de stad die u zoekt er niet tussen en twijfelt u in welke tijdzone die thuishoort? Dit zoekt u eenvoudig op bij dewereldklok.nl. Vul bovenaan een stad in. Bijvoorbeeld Luang Prabang in Laos. De informatie die u nodig hebt, staat vermeld als 'tijdsverschil'. Voor Luang Prabang is dat 'UTC +7'. Dat is de tijdzone die u nodig hebt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.