Menu Zoek

Facebookberichten alleen voor vrienden

facebook berichten prive x250

Wie actief is op Facebook, doet er goed aan zijn profiel af te schermen. Vreemden hoeven niet te zien wat u allemaal plaatst aan updates en foto’s.

Stel op Facebook in wie uw berichten ziet. Dit kan gelijk bij het plaatsen van een bericht plaatst, maar ook in één keer voor alle toekomstige berichten. Dat gaat als volgt:

  • Open de website facebook.com.
  • Vul (eventueel) uw inlognaam en het bijbehorende wachtwoord in en klik op Aanmelden.
  • Klik of tik rechtsboven op het pijltje naar beneden Facebook instellingen en vervolgens op het rondje met uw profielfoto erin.
  • Klik of tik op Instellingen en privacy > Privacycontrole.
  • Klik of tik op Wie kan zien wat je deelt.
  • Er opent een venster. Hierin doorloopt u een aantal stappen om de privacy instellingen van uw informatie te controleren. Klik op Doorgaan.
  • U ziet een rijtje gegevens met daarachter aangegeven wie de informatie kan zien. Dit kan zijn 'Iedereen, 'Vrienden', 'Alleen ik' of 'Beste vrienden'. Klik of tik hierop en kies een van de andere opties.
  • Klik of tik onderaan het venster op Volgende.
  • Geef achter 'Toekomstige berichten' aan wie uw berichten mag zien.

    fb berichten prive
  • Klik of tik nog een aantal keer op Volgende en controleer ook daar de instellingen.
  • Klik of tik op het kruisje als in beeld komt 'Je bent helemaal klaar'.

In het artikel 'Facebook: tijdlijn inrichten' staat (onder andere) beschreven hoe u bij een statusupdate instelt wie het mag zien.

Bent u benieuwd welke informatie op uw Facebookpagina openbaar is? Lees dan ook de tip 'Wat zien onbekenden op uw Facebookpagina?'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.