Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Favorietenbalk tonen in de browser

favo sites x250 Zet uw favoriete websites in de werkbalk Favorieten of de Bladwijzerbalk. De browser onthoudt de pagina's en openen gaat snel en gemakkelijk.

De Favorietenbalk of Bladwijzerbalk zijn handig om websites die u vaak opent, op te zetten. Maar de balk is niet standaard zichtbaar. Stel in dat balk standaard zichtbaar is en u opent sites met één klik.

Edge slaat favorieten op in de Favorieten werkbalk. Zorg dat de werkbalk altijd zichtbaar is, dan zijn websites met één klik te openen. Voeg websites die u vaak bezoekt aan de balk toe door ze te slepen, of via het menu. Lees er alles over in het artikel 'Favoriete websites in Edge'.

Favoriete websites die u opslaat heten in Chrome Bladwijzers. De balk waarin ze komen te staan heet de Baldwijzerbalk. Lees hoe u de balk tevoorschijn haalt en hoe u er een website op zet in het artikel 'Werken met Google Chrome'. Of bekijk de stappen in onderstaande video.

Gebruikt u de Chrome-app op tablet op smartphone? Raadpleeg dan het artikel 'Favoriete sites bijhouden in app Chrome' voor informatie over het opslaan van favoriete websites.

Ook Safari kent bladwijzers. Sla favoriete websites op als bladwijzer in de Favorietenbalk en open ze een volgende keer met één klik. Lees hoe u de favorietenbalk tevoorschijn haalt en er een bladwijzer aan toevoegt in de tip 'Favorietenbalk zichtbaar maken in Safari'.

Gebruikt u Safari op de iPad/iPhone, dan leest u meer over favorieten in de tip 'Favorieten maken in Safari op iPhone/iPad'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.