Menu Zoek

Fietsoptie in routeplanner 9292ov

route met fiets Plan met de app 9292ov een reis met het openbaar vervoer, waarbij u aan het begin en/of einde van de route de fiets neemt.

Veel mensen weten niet dat de app 9292ov ook een fietsoptie heeft. Deze zit verborgen, maar is wel erg handig. Zo bepaalt u of u het begin en/of eind van de reis aflegt op de fiets, bijvoorbeeld naar/van het station of de metrohalte. Ook fijn: in de app ziet u ook hoe u moet fietsen. De fietsoptie werkt alleen op de app, dus niet wanneer u via de browser op de pc zoekt.

Maak zo een OV-route waarbij u de start en/of einde van de route met de fiets aflegt:

 • Open de app 9292ov.
 • Tik op Huidige locatie en kies vanaf waar de reis start. Tik hiervoor bijvoorbeeld nogmaals op Huidige locatie of geef bijvoorbeeld een adres op.
 • Tik op Naar en typ het waar de reis eindigt, bijvoorbeeld een station, bushalte of een bepaald adres.
 • De reis fietsend beginnen? Bijvoorbeeld van de huidige locatie naar het station. Tik dan op Start > Met fiets.
 • De reis fietsend eindigen? Bijvoorbeeld naar huis toe. Tik op Eindig > Met fiets.
 • Geef eventueel een andere vertrektijd of aankomsttijd op.
 • Meerdere routes verschijnen. Tik op de reis met de gewenste tijd, het aantal keer overstappen en de reisduur.
 • De gehele reis verschijnt. Met een pictogram van een fiets wordt aangegeven wanneer u de fiets moet pakken en hoe lang de tocht ongeveer duurt. Tik op Route om te zien hoe u moet fietsen.

Bekijk de stappen ook in onze video:

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.