Menu Zoek

Foto’s importeren op Mac met Fotolader

importeren-met-fotolader

Zet met het programma's Fotolader gemakkelijk foto's van een digitale camera, telefoon of tablet over op de Mac.

Fotolader is een simpel maar handig programma. Het enige wat het doet is foto's importeren naar de Mac. Het voordeel is dat u zelf bepaalt waar u de foto's wilt opslaan. Als u foto's via het programma Foto's importeert, komen ze alleen in dit programma terecht. Met Fotolader kunt u gewoon een Findermap, bijvoorbeeld 'Afbeeldingen', selecteren en daar rechtstreeks de foto's in opslaan.

Importeer zo foto's met het programma Fotolader:

 • Klik op het pictogram van de Finder (het lachende gezichtje) > Apps.
 • Dubbelklik op Fotolader.
 • Verbind het apparaat, bijvoorbeeld een fotocamera of telefoon, met de Mac door middel van de meegeleverde USB-kabel en zet het apparaat aan.
 • Als u een tablet of smartphone aansluit, moet u op het apparaat meestal aangeven dat u de computer vertrouwt. Als het apparaat is beveiligd met een wachtwoord, dan moet u dat eerst invoeren.
 • Op de Mac opent het programma Foto's waarschijnlijk ook automatisch. Sluit dit programma via het kruisje in het rode bolletje om terug te keren naar Fotolader.
 • Links in het venster staat de naam van het aangesloten apparaat. Hebt u meerdere apparaten aangesloten via USB, dan staan hier ook meerdere apparaten. Klik op het juiste apparaat.
 • Rechts verschijnen de foto's en video's die op het apparaat staan. Klik onder in het venster achter 'Importeer naar' op het uitklapmenu en klik op de map waarin u de foto's wilt opslaan. Staat de juiste map er niet tussen? Klik dan op Andere, navigeer naar de juiste map en klik op Kies.
 • Klik op Download alles om alle foto's in de map te plaatsen. Wilt u alleen sommige foto's importeren? Klik dan op de foto's, terwijl u de Cmd-toets ingedrukt houdt en klik dan op Download.

De foto's zijn geïmporteerd in de geselecteerde map, en hebben in Fotolader een groen vinkje gekregen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.