Menu Zoek

Geef bijzondere Facebookberichten een achtergrondkleur

240518_facebookkleur

Een foto, video of link valt op tussen de andere Facebookberichten. Alleen tekst trekt weinig aandacht. Geef een statusupdate daarom een achtergrondkleur.

Pas de achtergrond van een statusupdate aan naar smaak of stemming. Een somber bericht? Kies dan bijvoorbeeld voor een grijze of zwarte achtergrond. Een zomers gevoel vraagt natuurlijk om een vrolijke kleur of een achtergronden met een patroontje.

Voegt u een link of een foto toe, dan vervalt de mogelijkheid om achtergrondkleuren te gebruiken. Bovendien kunt u geen achtergrond toevoegen aan berichten die u maakt op een pagina of in een groep op Facebook.

Het instellen van een achtergrond gaat als volgt:

 • Ga naar facebook.com of open de app Facebook.
 • Log eventueel in.
 • Klik/tik in het tekstveld 'Wat ben je aan het doen'.
 • Klik op de kleurrijke knop Achtergrondopties (web) of tik op Achtergrondkleur (app).

  Knop 'Achtergrondopties'
 • Er verschijnt een rijtje met keuzes. Klik/tik op een van de opties. U krijgt gelijk een voorvertoning te zien. Er staan meer opties onder het pictogram 'Achtergrond kiezen' Knop 'Achtergrond kiezen'
 • Klik/tik op de achtergrond van uw keuze.
 • Klik/tik op de tekst 'Wat ben je aan het doen?' en schrijf een bericht.
 • Klik/tik op Plaatsen of Delen.

Het bericht wordt geplaatst in zwarte of witte letters tegen de gekozen achtergrond.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.