Menu Zoek

Geef bijzondere Facebookberichten een achtergrondkleur

240518_facebookkleur Een foto, video of link valt meestal wel op in een Facebookbericht. Een geschreven tekst heeft vaak meer moeite om likes te krijgen. Geef een statusupdate een achtergrondkleur; zo krijgen uw gedachtespinsels de aandacht die ze verdienen.

De achtergrond is aan te passen naar smaak of stemming. Een somber bericht? Kies dan bijvoorbeeld voor een grijze of zwarte achtergrond. Een zomers gevoel vraagt natuurlijk om een knalgele achtergrond. En hoewel we er zelf niet bij zijn, kunt u die statusupdate over het WK Voetbal best oranje aankleden. Er zijn ook een hoop achtergronden met patroontjes. Voegt u een link toe of een foto, dan vervalt de mogelijkheid om achtergrondkleuren te gebruiken. Bovendien kunt u geen achtergrond toevoegen aan berichten die u maakt op een pagina of in een groep op Facebook.

Een achtergrond toevoegen aan uw Facebook status

Het instellen van een achtergrond gaat als volgt:

 • Ga naar www.facebook.com of open de app van Facebook.
 • Log eventueel in.
 • Klik/tik in het tekstveld 'Wat ben je aan het doen'.
 • Klik op het gekleurde pictogram om een achtergrond toe te voegen of tik in de app op Achtegrondkleur.

  achtergrondkleur voor facebook status toevoegen
 • Er verschijnt een rijtje met keuzes. Door op een achtergrond te klikken/tikken krijgt u een voorvertoning te zien. Er staan meer opties onder dit picogram: pictogram meer achtergronden
 • Klik/tik op de achtergrond van uw keuze.
 • Schrijf een bericht.
 • Klik op Plaatsen of op Delen.

Het bericht wordt geplaatst in zwarte of in witte letters tegen de gekozen achtergrond.

Tip: wees zuinig met het gebruik van achtergrondkleuren. Overdaad schaadt. Eén 'rode' update tussen tien normale updates, springt veel meer in het oog, dan tien statusupdates in alle kleuren van de regenboog.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.