SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Geef uw bijzonderste Facebookberichten een kleur

240518_facebookkleur Een foto, video of link valt meestal wel op in een Facebookbericht. Een geschreven tekst heeft vaak meer moeite om likes te krijgen. Geef een statusupdate een achtergrondkleur; zo krijgen uw gedachtespinsels de aandacht die ze verdienen.

De achtergrondkleur is aan te passen naar smaak of stemming. Een somber bericht? Kies dan bijvoorbeeld voor een grijze of zwarte achtergrond. Een zomers gevoel vraagt natuurlijk om een knalgele achtergrond. En hoewel we er zelf niet bij zijn, kunt u die statusupdate over het WK Voetbal best oranje aankleden. Voegt u een link toe of een foto, dan vervalt de mogelijkheid om achtergrondkleuren te gebruiken. Bovendien kunt u geen achtergrond toevoegen aan berichten die u maakt op een pagina of in een groep op Facebook.

Een achtergrondkleur instellen gaat als volgt:

  • Ga naar www.facebook.com of open de app van Facebook.
  • Log eventueel in.
  • Klik/tik in het tekstveld 'Wat ben je aan het doen'. 
  • Klik/tik onder het tekstveld op een kleur om de kleur te kiezen. Tik in de app eerst nog op Achtergrondkleur.
  • Schrijf een bericht.
  • Klik op de pc op Plaatsen en tik in de app op Delen.

Het bericht wordt geplaatst in witte letters tegen de gekozen achtergrond.

Tip: wees zuinig met het gebruik van achtergrondkleuren. Overdaad schaadt. Eén 'rode' update tussen tien normale updates, springt veel meer in het oog, dan tien statusupdates in alle kleuren van de regenboog.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.