Menu Zoek

Geheugen van usb-stick controleren

usbstick-controleren3

Wilt u weten hoeveel geheugen beschikbaar is op een usb-stick? Dat is gemakkelijk op te zoeken op een Windows-computer of Mac.

Bekijk via de Verkenner hoeveel opslagruimte een usb-stick nog over heeft.

 • Steek de usb-stick in een vrije usb-poort van de computer.
 • Klik in de Taakbalk op de Verkenner (een pictogram van een geel mapje).
 • In de linkerkolom staat de naam van de stick, vaak is dat 'Verwisselbare schijf' of 'Nieuw Volume'. Als u de stick een naam hebt gegeven, staat deze naam in beeld. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de stick.
 • Klik op Eigenschappen.

In het venster staat een overzicht van de geheugenruimte. In een cirkeldiagram is weergegeven hoeveel ruimte er in beslag is genomen en hoeveel ruimte nog vrij is.

Bekijk via de Finder hoeveel opslagruimte de usb-stick nog over heeft.

 • Steek de usb-stick in een vrije usb-poort van de computer.
 • Klik in het dock op de Finder (het pictogram van een lachend gezichtje).
 • In de linkerkolom staat onder ‘Locaties’ de naam van de stick, vaak is dat 'Verwisselbare schijf' of 'Nieuw Volume'. Als u de stick een naam hebt gegeven, staat deze naam in beeld. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de stick.
 • Klik op Toon info.

In het venster staat onder ‘Algemeen’ een overzicht van de geheugenruimte. ‘Capaciteit’ geeft de totale opslagruimte op de usb-stick aan. Bij ‘Gebruikt’ en ‘Beschikbaar’ staat hoeveel ruimte er in beslag is genomen en hoeveel ruimte nog vrij is.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.