Menu Zoek

Geluid van websites uitzetten

geluid websites uitzetten Maakt een site ongewenst geluid? Demp in Chrome, Edge, Firefox of Safari het tabblad waar de site op staat, en weg is de herrie!

Soms spelen websites ongevraagd muziek, video's of andere geluiden af. Dat kan storend zijn. Bijvoorbeeld als u al naar muziek luistert. De oplossing: het geluid uitzetten van het tabblad met de luidruchtige website.

Wie een tabblad eenmaal heeft gedempt, hoort dus de geluiden van de website op dat tabblad niet meer. Kijkt u bijvoorbeeld een video op YouTube, dan is dat zonder geluid. Het geluid van een tabblad kunt u altijd weer aanzetten.

In Chrome is het tabblad waarop geluid wordt afgespeeld, te herkennen aan het pictogram van een luidspreker.

 • Klik met de rechtermuisknop op het tabblad met het pictogram van een luidspreker.
 • Klik op Geluid van site uitzetten.

Er komt een streep door het pictogram van een luidspreker te staan en het tabblad is gedempt. Het geluid weer aanzetten? Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en klik op Geluid van site aanzetten.

In Edge is snel te zien op welk tabblad een geluidsfragment wordt afgespeeld. Hierbij staat het pictogram van een luidspreker.

 • Klik met de rechtermuisknop op het tabblad met het pictogram van een luidspreker.
 • Klik op Meldingen van tabblad uitschakelen of op Tabblad dempen.

Achter het pictogram van de luidspreker komt een kruisje te staan en het geluid is gedempt. Geluid weer inschakelen? Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en klik op Meldingen van tabblad inschakelen of Dempen van tabblad opheffen.

  In Firefox krijgt het tabblad waarop geluid wordt afgespeeld het pictogram van een luidspreker.

  • Klik met de rechtermuisknop op het tabblad met het pictogram van een luidspreker.
  • Klik op Tabblad dempen.

  Er komt een streep door het pictogram van de luidspreker en er is geen geluid meer te horen. Geluid weer aanzetten? Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en klik op Tabblad dempen opheffen.

  Het tabblad waarop geluid wordt afgespeeld, is te herkennen aan het pictogram van een luidspreker.

  • Klik met de rechtermuisknop op het tabblad met het pictogram van een luidspreker.
  • Klik op Schakel geluid van tabblad uit.

  Er komt een streep door het pictogram van de luidspreker te staan en er is geen geluid meer te horen. Geluid van het tabblad weer aanzetten? Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en klik op Schakel geluid van tabblad in.

   Delen via:
   Wat betekenen deze knoppen?
   Wat betekenen deze knoppen?
   Sluiten

   U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

   Hoe werkt het?
   Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

   • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
   • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
   • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
   • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

   De koppeling verbreken
   U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

   • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
   • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
   Woordenboek

   Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
   Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

   De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.