Menu Zoek

GGD App Store

ggd app store

Voor de tablet en smartphone zijn er honderdduizenden apps rondom gezondheid. Maar welke zijn nu echt goed en betrouwbaar? In de GGD AppStore, een website, staan ze verzameld.

De GGD App Store is, zoals de naam al aangeeft, een project van de Nederlandse GGD's. De organisaties juichen het toe dat mensen via apps bezig zijn met hun gezondheid. Het valt alleen niet mee apps te vinden die echt zinvol zijn en geen onzin verkopen.

Maar weinig apps zijn getest op effectiviteit en betrouwbaarheid. Er is ook geen keurmerk voor gezondheidsapps. Op de website van GGD AppStore staan apps verzameld die de goedkeuring hebben van de GGD's. U kunt vrij zoeken op de site. De apps zijn ook gesorteerd in verschillende rubrieken: Lichaamsfuncties, Mentaal welbevinden, Zingeving, Kwaliteit van leven, Meedoen en Dagelijks functioneren.

In elke rubriek vindt u de goedgekeurde apps. Door op Bekijk app te klikken, gaat u naar een pagina met meer informatie over de app. Daar staan ook de links naar de App Store en Google Play Store, waar de apps te downloaden zijn. Klik op het icoontje van Android of Apple om de app te downloaden. Klik op het wereldbolletje om naar de bijbehorende website te gaan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.