Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Google-account verwijderen

Google account verwijderen

Wie zijn Google-account of Gmail-adres niet meer gebruikt, kan de dienst opzeggen. Alle gegevens en e-mails verdwijnen dan.

Wilt u uw Google-account verwijderen? Bijvoorbeeld omdat u het Gmail-adres niet (meer) gebruikt of omdat u minder met Google te maken wilt hebben? Verwijderen van het account kan. Het betekent dat al uw gegevens bij Google verdwijnen. Denk aan mails, maar ook kalender-items (als u de Google Kalender gebruikte) of foto's in Google Foto's. Ook het gebruik van een Android-telefoon wordt lastig zonder Google-account. Bedenk dus eerst goed of u dit wel echt wilt.

Verwijder zo een Google-account:

  • Open de site accounts.google.com.
  • Mogelijk is uw mailadres al ingevuld of bent u direct ingelogd. Is dit niet het geval? Typ dan uw mailadres (Gmail) en klik op Volgende. Typ vervolgens uw wachtwoord en klik weer op Volgende.
  • Klik links op Gegevens en personalisatie.
  • Klik onder 'Je gegevens downloaden, verwijderen of hier een plan voor maken' op Een service of je account verwijderen.
  • Rechtsboven staat 'Je Google-account verwijderen'. Klik hieronder op Je account verwijderen.
  • Typ in het nieuwe venster uw wachtwoord.
  • Klik op Volgende.
  • Klik op beide hokjes onder in beeld om ze aan te vinken.
  • Klik op Account verwijderen.

Uw account is verwijderd. Hebt u direct al spijt? Herstel het account dan meteen via de link in beeld. Dit is maar korte tijd mogelijk.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.