SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Google Translate is uw vertaler op vakantie

Vertalen met Google Translate

De app Google Translate vertaalt geschreven en gesproken buitenlandse woorden naar het Nederlands.

Laat de woordenboeken maar thuis, en ook opzoeken van vreemde woorden op internet hoeft (bijna) niet meer. De app Google Translate is een handig hulpje op vakantie in het buitenland. De app vertaalt gesproken of geschreven woorden en kan ook aangeven hoe iets moet worden uitgesproken. En dat allemaal gratis!

Wat kan de app?

Na het downloaden is de app klaar voor gebruik. Standaard opent hij met de vertalingen tussen Nederlands en Engels. U kunt de talen omwisselen of een andere vreemde taal kiezen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U maakt met de camera een opname van de tekst die vertaald moet worden. Bij meerdere teksten in beeld markeert u de gewenste tekst met de hand. De app vertaalt dan wat er staan.

Ook is het mogelijk om tekst in te spreken die wordt vertaald, zowel van een vreemde taal naar het Nederlands als andersom. Via de microfoon spreekt u of iemand anders de tekst uit, en de vertaling is direct te zien. Tot slot kunt u met een tekenpen of het toetsenbord vreemde woorden invoeren om ze te vertalen of uit te laten spreken.

App downloaden

Google Translate is te downloaden in de App Store voor iPhones en iPads en de Play Store voor telefoons en tablets met Android.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.