SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Google Translate is uw vertaler op vakantie

Vertalen met Google Translate

De app Google Translate vertaalt geschreven en gesproken buitenlandse woorden naar het Nederlands.

Laat de woordenboeken maar thuis, en ook opzoeken van vreemde woorden op internet hoeft (bijna) niet meer. De app Google Translate is een handig hulpje op vakantie in het buitenland. De app vertaalt gesproken of geschreven woorden en kan ook aangeven hoe iets moet worden uitgesproken. En dat allemaal gratis!

Wat kan de app?

Na het downloaden is de app klaar voor gebruik. Standaard opent hij met de vertalingen tussen Nederlands en Engels. U kunt de talen omwisselen of een andere vreemde taal kiezen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U maakt met de camera een opname van de tekst die vertaald moet worden. Bij meerdere teksten in beeld markeert u de gewenste tekst met de hand. De app vertaalt dan wat er staan.

Ook is het mogelijk om tekst in te spreken die wordt vertaald, zowel van een vreemde taal naar het Nederlands als andersom. Via de microfoon spreekt u of iemand anders de tekst uit, en de vertaling is direct te zien. Tot slot kunt u met een tekenpen of het toetsenbord vreemde woorden invoeren om ze te vertalen of uit te laten spreken.

App downloaden

Google Translate is te downloaden in de App Store voor iPhones en iPads en de Play Store voor telefoons en tablets met Android.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.