Menu Zoek

Gratis online opfriscursus verkeersregels

online opfriscursus verkeersregels(1)

Kent u alle nieuwe verkeersborden die de laatste jaren langs de wegen zijn geplaatst? Veilig Verkeer Nederland geeft via internet een gratis opfriscursus aan over de verkeersregels.

De afgelopen jaren zijn er verschillende borden bijgekomen en nieuwe tekens op de weg aangebracht. Het is belangrijk om 'bij' te blijven en daar is de cursus goed voor geschikt. De online opfriscursus is bedoeld voor iedereen met een rijbewijs die wil kijken of hij alles nog wel weet, maar ook voor voetgangers, fietsers en gebruikers van een scootmobiel.

Er zijn twee mogelijkheden: een korte verkeerstest en een uitgebreide. U kiest voor welk type verkeersgebruiker u de test wilt maken, bijvoorbeeld met vragen voor automobilisten of fietsers. Elke vraag bestaat uit een situatie met een meerkeuze-antwoord. Klik het antwoord aan dat in uw ogen goed is. Na klikken op Volgende ziet u meteen hoe het zit en of u het goed had.

Aan het einde van de test ziet u hoeveel vragen u juist hebt beantwoord. Ook krijgt u de kans om een vraag te stellen over verkeersregels.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.