Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Groepsgesprek starten in WhatsApp

groepsgesprek-whatsapp-starten(1)

Met meerdere mensen tegelijk berichten uitwisselen kan met een groepsgesprek. Start zelf zo'n gesprek in WhatsApp.

Aan een groepsgesprek in WhatsApp doen meerdere mensen mee. Alle deelnemers van de chat ontvangen alle berichten die in het groepsgesprek worden verstuurd. Ze kunnen ook zelf berichten versturen. De deelnemers zijn dus allemaal met elkaar aan het chatten. Handig om bijvoorbeeld met meerdere familieleden tegelijk in contact te blijven of om iets af te spreken met een groep.

Start zo op een Android-toestel een groepsgesprek in WhatsApp:

  • Open de app WhatsApp.
  • Tik op Chats.
  • Tik rechtsboven op de drie puntjes Menu WhatsApp op Android-telefoon.
  • Tik op Nieuwe groep.
  • Er kunnen tot wel 256 mensen deelnemen aan een groep. Tik op de contactpersonen die u wilt toevoegen aan het groepsgesprek.
  • Tik rechtsonder op het groene rondje met de witte pijl.
  • Typ een naam van het groepsgesprek bij 'Groepsonderwerp'.
  • Voeg eventueel een foto toe:
    • Tik op het rondje met het icoon van de camera.
    Groepsgesprek_starten_WhatsApp_Android
    • Tik op Galerij.
    • Open de map waarin de foto staat en tik op de foto.
    • Verplaats eventueel het vierkant en tik op Gereed.
  • Tot slot is het mogelijk om een vervaldatum in te stellen voor de berichten die in de groepsapp verzonden worden. Alle berichten in de chat verdwijnen na de geselecteerde duur. U kunt kiezen uit 90 dagen, 7 dagen, 24 uur of de functie uitzetten. Als u hem uitzet, blijven de berichten voor altijd in de groepsapp staan. Het kan handig zijn om een vervaldatum in te stellen. Bijvoorbeeld als u iets privés deelt, waarvan u niet wilt dat de deelnemers in de groep het veel later nog kunnen teruglezen. Maar het kan ook onhandig zijn. Bijvoorbeeld als er adressen of andere handige informatie gedeeld worden. U kunt dit dan later niet meer terugvinden. De functie staat standaard uit. Wilt u liever wel dat de berichten na een tijdje automatisch verwijderd worden? Tik dan op Berichten met vervaldatum en selecteer de duur.
  • Tik op het groene rondje met het vinkje.

Het groepsgesprek is aangemaakt en opent direct. Boven in beeld staat de naam van de groep en daaronder wie er in de groep zitten. Stuur en ontvang berichten zoals u gewend bent in WhatsApp.

Start zo op een iPhone een groepsgesprek in WhatsApp:

  • Open de app WhatsApp.
  • Tik op Chats.
  • Tik rechtsboven op Nieuwe groep.
  • Er kunnen tot wel 256 mensen deelnemen aan een groep. Tik op de contactpersonen die u wilt toevoegen aan het groepsgesprek.
  • Tik op Volgende.
  • Typ een naam van het groepsgesprek bij 'Groepsonderwerp'.
    • Voeg eventueel een foto toe:
    • Tik op het pictogram van een camera.

      Groepsgesprek_starten_WhatsApp_iOS
    • Tik op Kies foto.
    • Tik op de foto die u als groepsafbeelding wilt gebruiken.
    • Verschuif eventueel het rondje en tik op Kies.
  • Tot slot is het mogelijk om een vervaldatum in te stellen voor de berichten die in de groepsapp verzonden worden. Alle berichten in de chat verdwijnen na de geselecteerde duur. U kunt kiezen uit 90 dagen, 7 dagen, 24 uur of de functie uitzetten. Als u hem uitzet, blijven de berichten voor altijd in de groepsapp staan. Het kan handig zijn om een vervaldatum in te stellen. Bijvoorbeeld als u iets privés deelt, waarvan u niet wilt dat de deelnemers in de groep het veel later nog kunnen teruglezen. Maar het kan ook onhandig zijn. Bijvoorbeeld als er adressen of andere handige informatie gedeeld worden. U kunt dit dan later niet meer terugvinden. De functie staat standaard uit. Wilt u liever wel dat de berichten na een tijdje automatisch verwijderd worden? Tik dan op Berichten met vervaldatum en selecteer de duur.
  • Tik op Maak.

Het groepsgesprek is aangemaakt en opent direct. Boven in beeld staat de naam van de groep en daaronder wie er in de groep zitten. Stuur en ontvang berichten zoals u gewend bent in WhatsApp.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.