Menu Zoek

Hangslotje zegt niets over betrouwbaarheid website

hangslotje

Staar u niet blind op het hangslotje in de adresbalk van de browser. Het zegt niets over de veiligheid of betrouwbaarheid van een website.

Het hangslotje zegt iets over de verbinding tussen uw computer en de website. Staat er een hangslotje, dan is het een veilige verbinding. Alle gegevens die tussen u en de site worden uitgewisseld, zijn versleuteld. Daardoor zijn ze niet te onderscheppen. Wel zo fijn bijvoorbeeld bij inloggen.

Een beveiligde verbinding herken je ook aan de letters 'https' in het webadres.

De verbinding is beveiligd, vertelt het hangslotje. Over de webpagina zelf zegt het niets. U kunt evengoed bij een onbetrouwbare webshop terechtkomen. Of via een link in een nepmail op een valse betaalpagina.

Praktisch alle websites hebben tegenwoordig hun verbinding beveiligd. Dus ziet u overal een hangslotje. En 'https' in hun adres. Reden voor Google om te stoppen met het hangslot in de adresbalk van Chrome. Google vervangt dat geleidelijk door het icoon 'sitegegevens bekijken'. Andere browsers houden nog wel het hangslotje in hun adresbalk.

Heel soms kunt u nog terecht komen op een website zonder beveiligde verbinding. U ziet dan 'http' in het adres. Meestal geeft de browser dan ook een melding in de trant van 'onbeveiligde website'. Ook in dat geval gaat dat alleen over de verbinding, niet over de website zelf.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.