Menu Zoek

Heel Holland Bakt bij u thuis

Nederland slaat aan het bakken in deze periode van meer thuis zijn. Met de recepten van Heel Holland Bakt maakt u in de eigen keuken gebakjes, brood en taart die bij een bakkerij niet zouden misstaan.

Tijdens de uitzendingen van Heel Holland Bakt staan de creaties van de kandidaten centraal. De opdrachten worden steeds moeilijker en er gaat van alles mis. Leuk om te zien hoe iets wel of juist niet moet, en hoe de deelnemers problemen oplossen. Nu het tv-seizoen ten einde is, is er gelukkig nog wel één onderdeel via internet en apps te doorzoeken: de recepten van afgelopen reeksen.

Op de site van Omroep Max is het receptendeel heel leuk opgezet. U doorzoekt de recepturen namelijk op verschillende manieren. Niet alleen het soort baksel is te selecteren, maar bijvoorbeeld ook de moeilijkheidsgraad, van makkelijk tot expert.

Ook per seizoen zijn de baksels te doorzoeken. Bent u fan van een bepaalde kandidaat uit een van de afgelopen edities? Dan selecteert u eerst het seizoen en dan de naam van de deelnemer. Weet u het jaartal niet meer? Typ dan de naam van de persoon in de zoekbalk. Alle beschikbare recepten komen dan in beeld. Met 'wis selectie' zet u alle filters uit en kunt u weer verder zoeken. Na het zoeken via de zoekbalk moet die wel handmatig geleegd worden door te klikken op het kruisje.

Bijzonder zijn de recepten met uitlegvideo's erbij. Dat zijn de zogeheten technische opdrachten. In het programma krijgen de kandidaten alleen de ingrediënten te zien, maar weten ze vaak niet hoe het eindresultaat eruit moet zien en hoe ze het moeten maken. In de video's laat Robèrt van Beckhoven zien hoe alles in zijn werk gaat, uiteraard met de complete receptuur erbij.

Heel Holland Bakt heeft ook een app voor op de smartphone of de tablet. Deze is te vinden in de App Store (iPhone, iPad) en de Play Store (Android). De app is anders opgezet dan de site. De nadruk ligt meer op 'beleving', onder meer door verhalen over de deelnemers en artikelen over baksels die bij het seizoen passen. De zoekfunctie is wat beperkter dan de app, maar het gedeelte met video's ziet er aantrekkelijk uit.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.