Menu Zoek

Heel Holland Bakt bij u thuis

heel holland bakt

Met de recepten van Heel Holland Bakt maakt u thuis brood, taart en gebakjes die in een bakkerij niet zouden misstaan. Bakkers klaar? Bakken maar!

Tijdens de uitzendingen van het populaire programma Heel Holland Bakt staan de creaties van de kandidaten centraal. De opdrachten worden steeds moeilijker en er gaat van alles mis. Kijkers leren daardoor hoe iets wel of juist niet moet en zien hoe de deelnemers problemen oplossen. Ook als het programma niet op tv is, hoeft u het gelukkig niet helemaal te missen: de recepten van de afgelopen reeksen staan online en in een app.

Op de site van Omroep Max is het receptendeel leuk opgezet. U doorzoekt de recepturen namelijk op verschillende manieren. Niet alleen het soort baksel is te selecteren, maar bijvoorbeeld ook de moeilijkheidsgraad of de deelnemer die het maakte.

 • Ga naar de site van Heel Holland Bakt.
 • Klik in het menu bovenaan op Recepten.
 • Blader door de laatst toegevoegde recepten of scrol wat naar beneden en klik in het menu op het soort recept dat u zoekt. Bijvoorbeeld taart, cake, hartig of brood. Als u hebt geklikt verschijnen alle beschikbare recepten in beeld.
 • Selecteer eventueel bij 'Moeilijkheidsgraad' het gewenste niveau: Makkelijk, Goed te doen, Moeilijk of Expert.
 • Selecteer eventueel bij 'Categorieën' nog een categorie, bijvoorbeeld 'Finale'.
 • Fan van een bepaalde kandidaat? Klik bovenin op Programma. Scrol naar het kopje 'Kandidaten' en klik op Uitrollen. Scrol door de deelnemers of klik op een seizoen en klik op de naam van uw favoriet. Bijvoorbeeld: Seizoen 2023 > Amel. Zo ziet u alleen de recepten van deze kandidaat.

Bent u op zoek naar een specifiek recept? Typ dan bovenaan op het tabblad 'Recepten' in de zoekbalk wat u wilt vinden. Bijvoorbeeld: 'Worstenbroodjes'. Alle beschikbare recepten voor worstenboordjes komen nu in beeld. Zo zoekt u ook snel op recepten van een bepaalde deelnemer. Wilt u terug naar alle recepten, klik dan in de zoekbalk op het kruisje achter de zoekterm. Daarmee komt de beginpagina weer in beeld.

Bijzonder zijn de recepten met uitlegvideo's erbij. Dat zijn de zogeheten technische opdrachten. In het programma krijgen de kandidaten alleen de ingrediënten te zien, maar weten ze vaak niet hoe het eindresultaat eruit moet zien en hoe ze het moeten maken. In de video's wordt dat u makkelijker gemaakt. Robèrt van Beckhoven laat hierin namelijk precies zien hoe een baksel wordt gemaakt, met de complete receptuur erbij. Zo wordt u ook meesterbakker.

 • Klik bovenaan op Bakken.
 • Scrol naar beneden tot het kopje 'Instructievideo's'. Klik hieronder op Bekijk video's. Een overzicht van alle recepten met instructievideo's verschijnt.
 • Standaard staan er 12 video's op de pagina. Scrol helemaal naar beneden en klik op het pijltje om naar de volgende pagina met meer uitlegvideo's te zien.
 • Klik op het recept waarvan u een video wilt zien.
 • Bent u uitgekeken? Klik dan linksboven op het pijltje naar links van de browser om naar het overzicht van uitlegvideo's te gaan. Wilt u terug naar alle recepten, klik dan helemaal bovenin op Recepten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.