Menu Zoek

Inkomend telefoontje weigeren

oproep weigeren x250 Komt bellen even niet uit? Stuur de beller door naar de voicemail of verzend direct een automatische sms.

Geen zin in die (anonieme) beller? Druk het telefoontje dan weg of stuur een (standaard-)bericht.

 1. Weiger het gesprek
  Druk op de rode telefoonhoorn en veeg een kant op of tik op Weigeren. De beller wordt naar de voicemail gestuurd (als die aanstaat) of krijgt geen gehoor.
 2. Negeer de oproep
  Doet u niks, dan krijgt de beller na een tijdje vanzelf de voicemail. Druk als u het geluid of trillen niet wilt horen één keer kort op een van de zijknoppen van het toestel. De telefoon blijft dan in stilte overgaan tot de beller ophangt of de voicemail start.
 3. Stuur een bericht
  Neem niet op maar stuur direct een sms dat u later even terugbelt. Verstuur een standaard- of zelfgekozen sms-bericht. Zodra u op Bericht verzenden tikt of erover veegt, krijgt de beller geen gehoor of komt bij de voicemail én ontvangt diegene het bericht.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.