Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Inzoomen met Chrome

1302-inzoomen(2)

Zijn de letters op een website iets kleiner dan u fijn vindt? Dan kunt u de letters vergroten. Dat kan met alle internetprogramma’s. We leggen hier uit hoe u de letters groter maakt in Chrome.

Letters groter maken kan op drie manieren:

- Met de muis. Dit werkt alleen op een Windows-computer. Houd de knop Ctrl ingedrukt en draai het wieltje van de muis van u af. Er wordt ingezoomd. Om uit te zoomen, draait u het wieltje naar u toe met de toets Ctrl ingedrukt.

- Via het menu. Klik rechtsboven in Chrome op de knop met de drie streepjes. Halverwege het menu staat 'Zoom'. Erachter staat het percentage en een plus- en minteken. Met het plusteken zoomt u in, met het minteken zoomt u uit.

- Via de Ctrl-toets (Windows) of Cmd-toets (Mac). Houd deze toets ingedrukt en druk op het plusteken op uw toetsenbord om stapsgewijs in te zoomen. Het plusteken zit rechts van de getallen. Met Ctrl of Cmd en het minteken kunt u de letters kleiner maken. Ook dit gaat stapsgewijs. Het minteken zit op het toetsenbord naast het plusteken.

Deze wijzigingen blijven bewaard voor de website waarvoor u ze aanpast. Sluit u het internetprogramma en opent u de volgende keer een andere site, dan moet u opnieuw het zoompercentage wijzigen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.