Menu Zoek

iPad opladen

ipad_opladen(1)

Wel of niet de iPad helemaal leeg laten lopen en dan pas opladen? De meningen zijn erover verdeeld.

De accu van een iPad loopt niet altijd even snel leeg. Bij intensief internetten of televisiekijken via de tablet, kan het snel gaan met de batterij. Is deze leeg aan het raken, dan is het tijd om de tablet weer op te laden.

Oplaadbare batterijen zoals die van de iPad, gaan niet oneindig lang mee. Ze kunnen een bepaald aantal keer geheel worden opgeladen voordat de capaciteit minder wordt. Dat heet de levensduur van een batterij. Op termijn krijgt de batterij steeds minder capaciteit bij het opladen.

De langste levensduur houdt de batterij wanneer hij tussen de 20% en 80% opgeladen is. Het is dus verstandiger de iPad af en toe aan de oplader te leggen, dan hem helemaal te laten leeglopen en vervolgens weer helemaal op te laden. Wel adviseert Apple om de iPad minimaal eens per maand volledig op te laden en dan helemaal leeg te laten lopen. Op die manier wordt de batterijlading altijd accuraat getoond op het beeldscherm.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.