Menu Zoek

iPad-toetsenbord op volledige grootte weergeven

toetsenbord ipad op volledige grootte zetten

Is het toetsenbord op de iPad opeens heel klein? Maak het 'zwevend' toetsenbord gemakkelijk weer groter.

Het kan gebeuren: het toetsenbord op de iPad wordt plotseling heel klein. Het heeft dan de grootte van het iPhone-toetsenbord. Dit heet een 'zwevend toetsenbord'. Handig als u het hele scherm wilt zien en niet wil dat het toetsenbord in de weg zit. Het zwevend toetsenbord laat zich eenvoudig alle kanten opslepen. De kleine toetsen zijn een stuk minder fijn als u veel wilt typen. Geen zorgen: het zwevende toetsenbord gaat ook weer makkelijk uit.

Zet zo het zwevende toetenbord uit:

 • Tik met uw vinger in een tekstveld van een willekeurige app, zoals de app Notities.
 • Het toetsenbord verschijnt. Tik onderaan op het grijze streepje en houd deze ingedrukt.
 • Sleep het toetsenbord helemaal naar beneden.

Het toetsenbord wordt weer groter.

Een andere manier om terug te schakelen naar het normale toetsenbord is met behulp van twee vingers:

 • Leg twee vingers op het toetsenbord.
 • Beweeg deze uit elkaar om het toetsenbord te vergroten.
 • Toch liever weer klein? Beweeg beide vingers naar elkaar toe.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.