Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

iPhone draadloos opladen met MagSafe

wat-is-magsafe

De iPhone 12 opladen zonder kabel of stevig vastmaken aan een hoesje kan dankzij MagSafe. Lees meer over wat dit is.

MagSafe is een manier van Apple om een telefoonaccessoire goed vast te maken aan de nieuwste iPhone-modellen. Denk aan een oplader of een hoesje. Door een magneet in zowel de telefoon als de accessoire blijven ze goed aan elkaar zitten. Alleen de iPhone 12-modellen zijn geschikt voor MagSafe. Daarnaast is er dus een speciale MagSafe draadloze oplader nodig of moet u andere accessoires aanschaffen. Die items klikt u vast aan de achterkant van de telefoon.

MagSafe is een snelle, tijdelijke manier van bevestigen. Door de magneet zit de oplader altijd goed op de telefoon. Maar het is ook handig bij bijvoorbeeld een houder in de auto of op de fiets. Misschien kent u de magnetische telefoonhouders voor die vervoersmiddelen wel, waarbij de gebruiker zelf een magneet op de telefoon moet plakken, zodat hij aan de houder blijft zitten. Bij MagSafe is dat niet nodig, de magneet zit namelijk al ín de telefoon. Die klikt u daardoor gemakkelijk op de houder. Als extra voordeel laadt de MagSafe-oplader een stuk sneller op dan de gebruikelijke oplader.

Apple geeft een waarschuwing af bij de iPhone 12. Medische apparatuur, zoals een pacemaker, zou kunnen reageren op de magneten in de telefoon. Het advies is daarom om de iPhone 12 altijd minstens 15 centimeter van de pacemaker vandaan te houden. Dat betekent dus dat u de telefoon beter niet in een borstzak kunt dragen als u een pacemaker hebt. Tijdens het draadloos opladen van de iPhone moet de afstand minstens 30 centimeter zijn. Wie het vermoeden heeft dat de apparaten elkaar beïnvloeden, doet er goed aan om dit met een arts te bespreken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.