Menu Zoek

Letters groter tonen in Word

2811-word(1)

Is de tekst in Word te klein om te lezen? Zoom dan in om de letters groter weer te geven.

Wie een Word-bestand opent, ziet de letters in de grootte die de maker van het bestand heeft ingesteld. Dit is meestal lettergrootte 12. Voor sommigen is dat net te klein om de tekst te kunnen lezen. Bij u ook het geval? Zoom in op de tekst via het muiswieltje van de muis of de schuifbalk in Word.

 • Druk de Ctrl-toets in op het toetsenbord en houd deze ingedrukt.
 • Draai het muiswieltje van de muis van u af.
 • Word zoomt nu in en toont de letters groter dan net. Draai tot de tekst goed leesbaar is. Laat dan de Ctrl-toets en het muiswieltje los.

Uitzoomen, dus de tekst kleiner weergeven, gaat op soortgelijke manier. Draai het wieltje alleen naar u toe om uit te zoomen.

In- en uitzoomen is met de schuifbalk in Word zo gedaan. Doe dit zo:

 • Kijk rechtsonder in Word. Daar staat een schuifbalk met percentages ernaast.
  Schuifbalk om in te zoomen in Word
 • Sleep de schuif over de balk naar rechts om in te zoomen.
 • Sleep de schuif naar links om uit te zoomen.
 • Het is ook mogelijk om op het plus- of minteken te klikken om de letters groter of kleiner weer te geven.

Inzoomen en uitzoomen kan zo vaak als nodig, worden gebruikt. Het bestand zelf verandert niet. De letters blijven net zo groot als ze waren, alleen zijn ze beter te zien.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.