Menu Zoek

Lint vastzetten in Office

191017_lint_punaise

Vindt u het lastig dat het lint in Office-programma's niet in beeld blijft? Pin het vast!

Het lint is onderdeel van Office-programma's zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Het staat boven in beeld en gebruikers geven erin aan wat er in het programma moet gebeuren. Tekst vet maken bijvoorbeeld, of een nieuw document of e-mail aanmaken.

Het lint bestaat uit twee onderdelen: de tabbladen en de opdrachten eronder. Sinds Office 2013 blijven de tabbladen wel standaard in beeld, maar de opdrachten eronder klappen omhoog als u ze niet gebruikt. Dit geeft meer ruimte voor waar u mee bezig bent, maar het kan ook vervelend zijn. Wie dat inderdaad onhandig vindt, kan het beste het lint vastzetten.

  • Klik in het lint op een tabblad, bijvoorbeeld Start.
  • Klik helemaal rechts in het lint in het lege vak op het pijltje naar beneden Pijltje naar beneden.
  • Een uitklapmenu opent > Lint altijd weergeven.

Bevalt het niet om het lint de hele tijd in beeld te hebben? Klik dan in het uitklapmenu op Alleen tabbladen weergeven.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.